Latviešu studente uzņēmusi filmu par seksu Rīgā
Sabiedrība
2010. gada 14. jūnijs, 09:01

Latviešu studente uzņēmusi filmu par seksu Rīgā

Jauns.lv

Anglijā studējošā latviešu studente Katrīna Ešvorte (Ashworth) uzņēmusi dokumentālo filmu par seksa tūrismu Rīgā. Tas ir viņas kursa darbs Reigates Mākslas un dizaina skolā.

Vairāk nekā desmit minūšu garajā filmiņā tās autore intervē gan tūrisma biznesā strādājošos, gan vienkāršus latviešus puišus, gan arī ārzemju tūristus – jaunus vīriešus. Viņa uz ielas Vecrīgā arī mēģina iepazīties ar ārvalsts tūristiem un Katrīnai tas lieliski izdodas. Viņa gandrīz sarunā randiņu ar vairākiem itāliešu jauniešiem.

Dokumentāla filma stāsta par to, kā Rīgā zeļ un plaukst seksa tūrisms. Kāds intervējamais atzīst, ka pašlaik Rīgas kā sekstūrisma pilsētas slava ir mākslīgi „pieklusināta”, jo tā atzīšana nāktu par ļaunu oficiālajai Rīgas reklāmas kampaņai, kura Latvijas galvaspilsētai mēģina pievilināt tūristu pūļus. Kā zināms, pašlaik Rīga pasaulē tiek prezentēta kā Ziemassvētku eglītes tēvzeme, uz kuru jābrauc svinēt Lielās Egles 500. dzimšanas diena.

Pati filma autore par savu darbu internetā raksta: „Šī filma ne atbalsta, ne arī iebilst pret seksa tūrismu. Tas ir vienkāršs skatījums uz interesantu un intriģējošu tēmu.”

Filmā arī filmēti naktsklubi un Vecrīga – iemīļotākās seksa tūristu pulcēšanās vietas, kurās ārzemju vīrieši sev noalgo Latvijas meitenes.

Kāds filmas varonis saka: „Seksa tūrismu veicina mūsu lētais alkohols un zemais dzīves līmenis - zemais cenu līmenis. Meitenes gan nav lētas, viņas mīl labu dzīvi. Ārzemnieki viņas uz dažām dienām var palutināt un to (labo dzīvi) piedāvāt, vedot pa restorāniem un veikaliem.”

Katrīnas Ešvortas dokumentālā mācību filma par sekstūrismu Rīgā (angļu valodā, daļa interviju – latviešu valodā):

Elmārs Barkāns