Ēlerte: pēc vēlēšanām iespējami divi premjeri – Dombrovskis un Urbanovičs
Sabiedrība
2010. gada 17. jūlijs, 06:50

Ēlerte: pēc vēlēšanām iespējami divi premjeri – Dombrovskis un Urbanovičs

Jauns.lv

Debates par iespējamām koalīcijām jaunās valdības veidošanai būs ļoti smagas, prognozē viena no apvienības "Vienotība" idejiskajām veidotājām Sarmīte Ēlerte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

"Debates par iespējamām koalīcijām varētu būt ļoti smagas, jo tā situācija būs "kod kurā pirkstā gribi"," viņa uzsvēra piektdien "Vienotības" organizētajā videotērzētavā internetā.

"Un tāpēc es arī saku, ka tikai vēlēšanu rezultāti parādīs to, kas ir saprātīgākā un Latvijas attīstībai labākā izvēle, jo tas būs atkarīgs ne tikai no to politisko spēku proporcijām, kādas būs Saeimā, kas būs ļoti nozīmīgi, bet arī no tā, kādi konkrētie cilvēki būs ievēlēti," norādīja Ēlerte.

Viņasprāt, cilvēkiem arī jāsaprot, ka "reāli pēc vēlēšanām ir iespējami divi ministru prezidenti - vai nu ["Vienotības" pārstāvis Valdis] Dombrovskis, vai nu ["Saskaņas centra" līderis Jānis] Urbanovičs".

"Tas cilvēkiem ir ļoti skaidri jāsaprot, ka pašlaik Saeimā ir izveidojusies jau nākamā iespējamā koalīcija," uzsvēra PS biedre un piebilda, ka šī "koalīcija" jau kopā balsojusi pret latviešu valodu, kā arī par to, lai bijušie "Parex bankas" īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovicksi varētu saņemt miljonus.

BNS/Foto:LETA

­