Sabiedrība
2010. gada 17. jūlijs, 12:02

Rīgā ierodas pirmie festivāla "Jaunais vilnis" dalībnieki

Jauns.lv

Šodien ar vilcienu Maskava - Rīga plkst.10.05 Latvijā ieradās pirmie starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" dalībnieki.

"Sagaidījām grupu "Murakami" no Krievijas un grupu "Music Hayk" no Krievijas kā arī Gabriellu no Brazīlijas", biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja "Jaunā viļņa" pārstāve Svetlana Jevdokimova.

Kopā ar pirmajiem dalībniekiem ar vilcienu Rīgā ieradies arī festivāla galvenais režisors Aleksandrs Revzins un muzikālais producents Jevgeņijs Orlovs. Rīgā kopā ar mūziķiem ir ieradusies arī liela stilistu komanda.

Šodien pirmie ieradušies mākslinieki piedalīsies filmas uzņemšanā, kas veltīta "Jaunā viļņa" desmit gadu jubilejai. Tāpat jau šodien sāksies mēģinājumi, kas ilgs līdz 26.jūlijam. Mēģinājumu process katru dienu noritēšot no plkst.10 līdz plkst.2 naktī.

"Šogad kopumā festivālā piedalīsies 17 dalībnieki no 12 valstīm. Žūrijas sastāvs, ko vadīs Raimonds Pauls un Igors Krutojs, kā vienmēr ir desmit cilvēki, kas palikuši faktiski nemainīgi," stāsta Jevdokimova.

Pēc Jevdokimovas teiktā, Krutojs Latvijā ieradīsies nākamās nedēļas beigās, un žūrija pilnā sastāvā tiksies 23.jūlijā un 24.jūlijā. Nākamās nedēļas nogalē, 24.jūlijā un 25.jūlijā, notiks izpildītāju uzstāšanās kārtības izloze.

Atbildot, cik izmaksājusi "Jaunā viļņa"' organizēšana, Jevdikova norāda, ka "to patlaban ir grūti pateikt, jo projekts ir ļoti liels un tā gaitā rodas dažādi papildus izdevumi".

Jau ziņots, ka komponists Raimonds Pauls paziņojis, ka tomēr piedalīsies konkursā "Jaunais vilnis", lai gan vēl pavasarī paziņoja pretējo.

Šogad konkursā "Jaunais vilnis 2010" Latviju pārstāvēs trio "Lady’s Sweet" un "PeR".

Taču ceturtdien "Lady’s Sweet" un "PeR" žurnālistiem atklāja, ka vēl nav izlēmuši, kādas dziesmas izpildīs konkursā.

Konkurss notiks no 27.jūlija līdz 1.augustam Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

LETA