Sabiedrība
2010. gada 24. jūlijs, 15:28

Augusta beigās Latvijas baptisti svinēs 150 gadu jubileju

Jauns.lv

Šogad no 26.augusta līdz 29.augustam Latvijas baptisti svinēs 150 gadu jubileju un 7.Dziesmu svētkus Ventspilī, aģentūru LETA informēja Latvijas Baptistu draudžu savienības izpilddirektore Žanna Drūnese.

Baptistu darbs sākās pirms 150 gadiem, kad Latvijā, Kurzemes jūrmalā, dzīvojošie ticīgie, meklējot dziļāku un patiesāku izpratni par Dievu un Bībeli, nonāca pie Adama Gertnera formulētā atzinuma: "Nu es saprotu, kas man jādara, nu es zinu, uz ko es stāvu," un to realizēja pirmajā bībelīgajā pagremdē Mēmelē.

"Būsim vienoti lūgšanās, lai šīs svinības un Dziesmu svētki stiprinātu ikviena Latvijas un latviešu baptista ticību un piederības apziņu. Vēl vairāk, lai šie notikumi būtu liecība līdzcilvēkiem, ka Dievs aizskar un maina cilvēku sirdis arī šodien," aicina Drūnese.

Ventspilnieki, gan baptistu draudzē, gan pilsētas ļaudis, kuri darbojas viesu uzņemšanas jomā, jau gatavojas sagaidīt katru viesi, kurš ieradīsies uz Latvijas baptistu 150 gadu jubilejas svinībām un Latvijas baptistu 7.Dziesmu svētkiem. Ar pilsētas domes atbalstu ir panākta vienošanās par iespēju koncertus organizēt moderni iekārtotā teātra namā "Jūras vārti" un plašajā Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola zālē.

Latvijas baptistu draudžu Diriģentu koris atskaņos dziesmas, kuru komponistus ceram redzēt šajā koncertā. Tas būs ļoti īpašs un pirmreizējs notikums. Vispirms jau tāpēc, ka pirmo reizi būs apvienojušies diriģenti, lai dziedātu kopīgā korī. Otrkārt, koncertā klāt būs šo dziesmu autori - mūsu baptistu draudžu muzikālie darbinieki, kuri kalpo Dievam ar to dāvanu, ko viņi ir saņēmuši no Dieva. Koncerts notiks ceturtdien, 26.augustā, plkst.19 teātra namā "Jūras vārti".

Piektdien, 27.augustā, baptistu baznīcā plkst.10 pulcēsies Latvijas Baptistu draudžu savienības Kongresa delegāti un viesi. Lai arī Kongresa darba laiks nav ilgs, tomēr delegātiem būs jāievēl Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps. Bērnu pilsētiņā plkst.14 notiks bērnu koncerts "Būsim kopā!". Teātra namā "Jūras vārti" plkst.19 notiks jauniešu koncerts, kas ir iespēja Latvijas baptistu 7.Dziesmu svētku laikā dziedāt "Kora darbnīcas" desmit populārākās dziesmas. Vakarā plkst.21 notiks lūgšanu vakars.

Sestdien, 28.augustā, plkst.18 Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē notiks Latvijas baptistu 7.Dziesmu svētku koncerts. Svētku turpinājumā zvanu ansambļu koncerts, kurš notiks pavisam citādā gaisotnē nekā iepriekšējais koncerts. Nakts klusumā zvanu skaņas aizskanēs cauri Livonijas Ordeņa pils mūriem. Koncertā piedalīsies zvanu ansambļi no Rīgas, Jelgavas un Cēsīm. Koncerta sākums plkst.23.

Svētku kulminācija būs Kristību dievkalpojums ar Svēto Vakarēdienu pie upes, kurā notika pirmās baptistu kristības Latvijā. Dievkalpojums sāksies svētdien, 29.augustā, plkst.12 Užavā.

LETA