Izrādes dalībnieki izmirkst līdz pēdējai vīlītei
Sabiedrība
2010. gada 26. jūlijs, 09:26

Izrādes dalībnieki izmirkst līdz pēdējai vīlītei

Jauns.lv

Spēcīgs lietus piektdien Saulkrastu estrādē pārbaudīja muzikālās izrādes „Tas trakais „Bellaccord” šovs” mākslinieku un skatītāju pacietību. Izmirkuši līdz pēdējai vīlītei, nepadevās ne vieni, ne otri. Visnopietnāk dabas stihija apdraudēja brāļu Ata un Jāņa Auzānu kopīgo biznesu...

­

Ņemot vērā, ka piektdien spēcīga vētra daudzviet Latvijā rāva kokus ar visām saknēm un lietus gāza kā no spaiņiem, var uzskatīt, ka dabas varenība pret Saulkrastos notiekošo bija visai žēlīga, uz piejūras pilsētu pusstundu pēc pirmizrādes sākuma sūtīdama vien lietu. Tomēr tas netraucēja māksliniekiem divarpus stundu ilgo izrādi dzīvespriecīgi rādīt līdz galam. Tiesa gan, tādējādi pamatīgi apdraudēts tika brāļu Auzānu bizness – abiem pieder pasākumu apskaņošanas uzņēmums „Sound Systems”, kas apskaņo arī muzikālo izrādi visā Latvijā. Tāpēc nebija brīnums, ka šajā reizē Jānis Auzāns atšķirībā no brāļa nebija redzams uz skatuves starp Daugavpils oranžā kora māksliniekiem, bet gan aizskatuvē, cīnoties ar dārgās tehnikas glābšanu.

Kā atzina pasākuma rīkotāji – „Muzikālā teātra 7” pārstāvji, kas šādas izrādes rīko jau sesto vasaru, – ar tik spēcīgu lietu uz skatuves nācies sadzīvot pirmo reizi. Voldemāra Šoriņa sarakstītā un režisētā komēdija „Tas trakais Bellaccord šovs”, kurā lomās iejutušies Atis Auzāns, Oranžais koris, kolorītā komiķe Jolanda Suvorova, Riču ģimenes trio, grupas „Iedomu spārni” soliste Ieva Zēģele, kā arī populārie aktieri Jānis Paukštello, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Akvelīna Līvmane, Jānis Skanis un Mārtiņš Brūveris, vēl gaidāma: Jelgavā (30.jūlijā), Tukumā (31.jūlijā), Valmierā (6.augustā), Madonā (7.augustā), Bauskā (13.augustā), Aizkrauklē (20.augustā), bet izrāžu tūres noslēgums, kā ierasts, notiks Kuldīgā (21.augustā).

Ieva Valtere / Foto: Uldis Valters

­