Sabiedrība
2010. gada 3. augusts, 17:35

Bankas aktīvi meklē jaunus darbiniekus

Jauns.lv

Bezdarbnieku skaits Latvijā joprojām saglabājas virs 170 000 un bezdarba līmenis jau desmit mēnešus ir augstākais starp Eiropas Savienības valstīm, taču virkne Latvijā strādājošo banku meklē jaunus darbiniekus dažādās vakancēs.

Iepazīstoties ar informāciju lielāko Latvijas komercbanku interneta mājaslapās, biznesa portāls "Nozare.lv'' secināja, ka bankās patlaban tiek meklēti darbinieki vismaz 40 vakancēs.

Informācija banku mājaslapās liecina, ka bankas meklē ne tikai klientu apkalpošanas speciālistus, bet arī riska analītiķus, līzinga speciālistus, privātbaņķierus, pārdošanas speciālistus, sistēmu analītiķus, programmētājus un pat sekretārus.

Tāpat vairākas bankas meklē arī praktikantus, kas vēlas studiju laikā gūt pieredzi un izpratni par banku darbību.

Viens no lielākajiem brīvo darba vietu skaitiem ir "DnB Nord bankā", kur tiek meklēti pat seši jauni darbinieki, tostarp mācību speciālists, biznesa procesa analītiķis, vieglo automobiļu līzinga klientu projektu vadītājs, industriālā līzinga klientu projektu vadītājs, komerctransporta līzinga klientu projektu vadītājs un tirgus riska analītiķis.

Savukārt, piemēram, "SEB bankā" patlaban tiek meklēti darbinieki trīs vakancēs: klientu apkalpošanas koordinators "private banking'' pārvaldē, vecākais tirdzniecības finansēšanas darījumu speciālists, kā arī korporatīvo un ''private banking" klientu darījumu vadītājs "SEB Dzīvības apdrošināšanā".

"SEB bankas" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Strazda biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka patlaban banka lūkojas pēc jauniem darbiniekiem gan biznesa attīstības nolūkos, īpaši uzņēmumu apkalpošanas segmentā, gan arī, lai uz laiku aizvietotu tos cilvēkus, kas devušies, piemēram, dekrēta atvaļinājumā.

Tāpat izteikta esot arī tendence, ka pieteikumu skaits ir vislielākais uz tām vakancēm, kurās nav nepieciešamas ļoti specifiskas zināšanas un augstas profesionālās iemaņas. Vidēji "SEB bankā" uz vienu vakanci tiek saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi, bet uz specifiskiem amatiem un augsta līmeņa profesionāļu amatiem tiek saņemti vidēji 30-40 darba meklētāju pieteikumi.

"SEB bankas" personāla atlases speciālisti novērojuši arī interesantu tendenci, ka pēdējā laikā pieteikumus uz brīvajām vakancēm arvien aktīvāk sūta arī tie cilvēki, kuriem pašlaik jau ir darbs. Patlaban esot atkal vērojams, ka cilvēki daudz labprātāk lūkojas pēc jaunām karjeras iespējām, mainot darbu.

Ne tikai komercbankās, bet arī Latvijas centrālajā bankā ir brīvas vakances. Piemēram, patlaban izsludināts konkurss uz vakanto jurista amatu Latvijas Bankas Juridiskajā pārvaldē. Latvijas Banka meklē juristu ar augstāko juridisko izglītību, zināšanām un darba pieredzi publisko iepirkumu jomā un darbā ar saimnieciskajiem līgumiem, patstāvīgām analītiskā darba iemaņām, precizitāti, augstu atbildības izjūtu un labām komunikāciju prasmēm, iemaņām darbā ar datoru, ļoti labām latviešu un angļu valodas zināšanām, bet pieredze tiesvedībā un papildu svešvalodu zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

LETA