Šosejas baltā līnija pārkrāsota pāri beigtai lapsai
Sabiedrība

Šosejas baltā līnija pārkrāsota pāri beigtai lapsai

Jauns.lv

Dažu cinismam nav robežu. Vakar ļoti nepatīkamu skatu ieraudzīja braucēji, kuri devās pa Jelgavas apvedceļu – baltā līnija bija pārkrāsota pāri nobrauktai lapsai.

Šosejas baltā līnija pārkrāsota pāri beigtai lapsa...

­­

Šī aina, kuras radītājs ir uzņēmums, kuram uzticēts uz ceļiem atjaunot horizontālo marķējumu, izpelnījusies pamatotu šoferu sašutumu un «Latvijas valsts ceļu» nosodījumu.

„Latvijas Valsts ceļu” Jelgavas nodaļas vadītājs Jānis Lange portālam zz.lv skaidro, ka horizontālā marķējuma atjaunošana ir centralizēts pasākums, ko uzņēmums organizē visā valstī divas reizes gadā. Pavasarī to atjauno pēc ziemas sezonas, savukārt patlaban līnijas krāsojamas, lai tumšajā gadalaikā autovadītājiem būtu ērtāk braukt.

Lai pārliecinātos, vai patiesi ceļu strādnieki ir apgānījuši mirušu lapsu, Lange pats devies situāciju pārbaudīt pārbaudīt. «Tur bija vismaz trīs beigtas lapsas, turklāt vienai tiešām uzklāts krāsojums,» izbrīnu paudis Lange. Var piekrist amatpersonas teiktajam, ka tas liecina ne tikai par pavirši veiktu darbu, bet arī par attieksmi pret pienākumu kopumā. Darbu veicējam brāķis būšot jālabo.

„Uzņēmuma «A.C.B.» darbu vadītājs Andris Vanags paskaidrojis, ka šādi gadījumi viņa praksē esot diezgan bieži. Krāsojamā tehnika līniju «vilkšanas» laikā neesot apstādināma, tādēļ pēc tam darbinieki nokrāsoto posmu apskatot vēlreiz un labojot defektus,” raksta zz.lv.

Vanaga teiktais tomēr raisa pārdomas. Vai tas, ka uz ceļa guļ beigts dzīvnieks, ir tik nepamanāms, ka to laikus nevar novākt? Otrkārt, pat ja pieņem, ka neviens neko nav pamanījis un krāsojamā tehnika nebija apstādināma, kāpēc pārkrāsotais dzīvnieks turpināja atrasties uz ceļa?

Versija: kāds ir ciniski pajokojis

Iespējams, ka ceļu strādnieki te nemaz nav pie vainas. Vērīgāk ieskatoties fotoattēlā redzams, ka zem baltā līnija ir uzvilkta gan zem lapsas, gan pāri tai. Tas liek domāt, ka kāds pēc tam, kad ceļu strādnieki ir paveikuši savu darbu, uz šosejas ir uzlicis beigtu dzīvnieku un to nokrāsojis.... Jebkurā gadījumā tā nav cilvēka cienīga rīcība.

Kasjauns.lv/Foto: zz.lv
­­