Mūziķi apmeklē „Agrās rūsas” pirmizrādi Valmierā. Aizkulišu FOTO
Kultūra

Mūziķi apmeklē „Agrās rūsas” pirmizrādi Valmierā. Aizkulišu FOTO

Jauns.lv

Ar mūzikla „Agrā rūsa” pirmizrādi, populāriem mūziķiem, citiem smalkiem Rīgas viesiem un gardu torti jaunās sezonas atklāšanu nosvinējis Valmieras Drāmas teātris. Kasjauns.lv piedāvā ielūkoties „Agrās rūsas” pirmizrādes ballītē.

Mūziķi apmeklē „Agrās rūsas” pirmizrādi Valmierā. ...

Ziedu klēpjus, neviltotas ovācijas un pateicības vārdus par lielisko sniegumu pirmizrādē saņēma visa „Agrās rūsas” komanda — gan dziedātāji Ance Krauze, Uģis Roze, Andris Ērglis, gan komponists Jānis Lūsēns. Piebildīsim, ka Lūsēns ir viens no retajiem komponistiem, kurš jau daudzus gadus strādā ar lielformāta muzikālajiem iestudējumiem teju katrā Latvijas teātrī.

Tomēr mūzikli nav tikai šovbiznesa lauciņš, apliecina „Agrās rūsas” iestudējums Valmieras teātrī. Par godu šim notikumam, ceļu uz Valmieru bija mērojuši arī nopietnās mūzikas profesionāļi — gan kontrtenors Sergejs Jēgers, gan klarnetists, bijušais Nacionālā simfoniskā orķestra direktors un tagadējais kultūras ministrs Ints Dālderis, gan Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, ko pazīstam arī kā TV šova „Milžu cīņas” stingro žūrijas locekli.

"Agrās rūsas" pirmizrāde Valmierā

Pēc Elīnas Zālītes romāna „Agrā rūsa” motīviem tapušā mūzikla pirmiestudējums 2007. gadā notika Liepājas teātrī, kur tika izrādīts ar lieliem panākumiem. Nu Valmierā tas piedzīvojis atjaunotu iestudējumu. Galvenajās lomās joprojām: Ance Krauze (Elza),Uģis Roze (Ķikuļa kungs), Andris Ērglis (Italo), Amber (Cimbare). Pārējās lomās – Valmieras Drāmas teātra aktieri Ieva Puķe, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māris Bezmers, Inese Ramute, Oskars Morozovs, Aigars Vilims, Arnolds Osis un Mārtiņš Liepa.

Uz septembra un oktobra izrādēm visas biļetes jau izpirktas, tomēr mūzikla radošais kolektīvs savus skatītājus gaidīs arī novembrī.

Kasjauns.lv / Foto: no apvienības „Ars Nova” arhīva