Sabiedrība

"Saskaņas centra" parstāvis Holostovs slepus aģitē augstskolā

Jauns.lv

Rīga, 26.sept., LETA. TV3 raidījums "Nekā personīga" šodien ziņoja par atsevišķu partiju iespējamiem vēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem.

"Saskaņas centra" parstāvis Holostovs slepus aģitē...

Piemēram, konstatēts, ka par "Saskaņas centra" deputāta kandidātu Alekseju Holostovu veikta slēpta aģitācija kādā no Rīgas augstskolām. Tā nomaskēta ar kāda vieslektora ierašanos pie studentiem, solot viņus apdāvināt, ja par Holostovu jaunieši internetā publicēs pozitīvas atsauksmes.

Priekšvēlēšanu karstumā ZZS deputātu kandidāti kuplā skaitā ieradušies Jelgavā uz labdarības pasākumu, kur bērniem dāsni dalījuši dekoderus, stipendijas un piedāvāja izjādes ar zirgiem.

Kā noskaidrojis raidījums, tad pašvaldības iestādi, kur labdarības pasākums notika, vada tā pati persona, kura atbild par ZZS kampaņu Zemgalē un ir deputātes Baibas Rivžas palīdze Saeimā.

Savukārt "Vienotība", kas priekšvēlēšanu laikā veic aptauju, liekot iedzīvotājiem izvēlēties, kurš labāks premjers Valdis Dombrovskis (JL) vai Jānis Urbanovičs (SC), savu aģitācijas pasākumu veikusi arī Rīgas skolās. Partiju apvienība aptaujas rezultātus solīja nodot valsts prezidentam, taču kā atklājis raidījums, aptaujāti arī skolnieki, kuriem nav balsstiesību turklāt aptaujas taisītas skolās, kur aģitācija ir aizliegta.

LETA