112
2010. gada 29. septembris, 09:55

Iereibis autovadītājs nolauž stabu un paliek uz sliedēm

Jauns.lv

Pagājušajā naktī Rīgā, Valmieras ielā, kāds 35 gadus vecs automašīnas "Audi A4 Avant" vadītājs sabojājis dzelzceļa metālisko žogu un nolauzis augstsprieguma stabu, paliekot uz dzelzceļa sliedēm.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka avārija ap plkst.2.15 notikusi Valmieras un Ģertrūdes ielas krustojumā, savukārt autovadītājs bijis 1975.gadā dzimis vīrietis.

Plkst.3.49 glābšanas dienesta darbiniekiem izdevās noņemt augstsprieguma stabu no automašīnas un atbrīvot automašīnas vadītāju. Cietušais transportlīdzekļa vadītājs alkohola reibumā nogādāts slimnīcā ar diagnozi - galvas smadzeņu satricinājums. Automašīna no sliedēm noņemta, un pilnīgi atjaunota dzelzceļa kustība starp dzelzceļa stacijām "Zemitāni" un "Rīga" plkst.6.

Savukārt vakar Rīgā, Dzelzavas un Stirnu ielas krustojumā, sadūrās automašīna "Volvo", kuru vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis, un automašīna "Ford", kuru vadīja pagaidām nenoskaidrots vadītājs. Pēc ceļu satiksmes negadījuma no automašīnas "Ford" slimnīcas reanimācijas nodaļā ar diagnozi politrauma nogādāta 1976.gadā dzimusi sieviete un 1962.gadā dzimis vīrietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 36 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem sešos negadījumos cieta cilvēki. Savukārt Rīgas reģionā reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, trijos negadījumos cieta cilvēki.

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 14 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No aizturētajiem septiņi bija automašīnu vadītāji, bet septiņi - velosipēdu un mopēdu vadītāji. Rīgas reģionā aizturēts trīs šādi likumpārkāpēji - viens autovadītājs un divi velosipēdu un mopēdu vadītāji.

LETA