Sabiedrība
2010. gada 28. novembris, 17:15

"Aerodium" koncentrēsies uz eksportu

Jauns.lv

Atrakciju un atpūtas parku pakalpojumu firma SIA "Aerodium" vairāk koncentrēsies uz eksportu, bet Latvijas tirgus saglabāsies kā izmēģinājuma poligons, kas nebūs peļņas gūšanas avots, tomēr kalpos par pamatu eksportam, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Šogad uzņēmums bez dalības starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā uzstādījis vēja tuneli Lībijas armijai, kas sāks darboties tuvāko nedēļu laikā, Kopenhāgenā, kas jau darbojas, un Maskavā.

"Patlaban vācam pasūtījumus nākamajam gadam, un līdz šim ir noslēgti četri līgumi, kas tiks īstenoti 2011.gadā - Ķīnā, Amerikā, Azerbaidžānā un Spānijā. Tāpat nemitīgi izstrādājam jaunus produktus, no kuriem jaunākais ir mazāka apmēra un lētāks vēja tunelis," teica Beitāns.

"Aerodium" vadītājs uzsvēra, ka šis ir iespēju laiks uzņēmumiem, kas ražo eksportam, jo no patērējošas ekonomikas Latvija kļūts par ražojošu ekonomiku. "Tiem, kas pērk un pārdod iekšējā tirgū, nav cerības uz milzu peļņu un panākumiem. Ja agrāk bija izdevīgi ievest preces no Ķīnas, tagad ir izdevīgi pārdot Ķīnai. Tie, kuri to sapratīs pirmie, arī nopelnīs," tā Beitāns.

Kā ziņots, pēc dalības starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Latvija Ķīnā ir modē un pašlaik ar Latvijas vārdu šajā valstī iespējams pārdot jebko, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Beitāns un komunikācijas vadītājs Ansis Egle.

Tāpat "Aerodium" vadītājs norādīja, ka uzņēmums Ķīnā ieguvusi aptuveni 20 potenciālos sadarbības partnerus, ar kuriem konkrēta sadarbība būšot zināma tuvāko mēnešu laikā.

Jau ziņots, ka šā gada 26.maijā tika atklāts Latvijas paviljons "World Expo" izstādē Šanhajā.

Latvijas dalība izstādē "World Expo 2010" izmaksāja 2 550 000 latu, liecina SIA "Aerodium" sagatavotā izdevumu tāme.

"World Expo" ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valstu tēla veidošanu un popularizēšanu. "World Expo 2010" norisinājās Šanhajā no 2010.gada 1.maija līdz oktobra beigām.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, SIA "Aerodium" īpašnieki ir Beitāns (98,50%) un Ingus Augstkalns (1,50%). Uzņēmuma apmaksātais un reģistrētais pamatkapitāls ir 126 000 latu.

2008.gadā "Aerodium" apgrozījums bija 175 842 lati, bet zaudējumi - 18 523 lati. Pērn apgrozījums veidoja 144 748 latus, bet zaudējumi - 27 047 latus.

Visu interviju ar "Aerodium" pārstāvjiem var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

LETA