Bauskā rumāņu krāpnieki saviem upuriem dāļā rozes
Sabiedrība
2010. gada 10. decembris, 22:05

Bauskā rumāņu krāpnieki saviem upuriem dāļā rozes

Jauns.lv

Bauskā policija kārtējo reizi aizturējusi krāpniekus no Rumānijas, kuri šoreiz izcēlušies ar īpašu oriģinalitāti. Viņi saviem upuriem, no kuriem izkrāpa naudu, dāvināja ziedus.

­

Divas sievietes pāris dienu Bauskas centrā pie lielveikaliem dāvāja ziedus. Taču baltas vai sarkanas rozes netika dotas kuram katram, bet tikai tiem, kuri viņām pasniedza naudas „ziedojumu” invalīdiem, raksta laikraksts „Bauskas Dzīve”. Sievietes par rozi pretī prasīja ziedojumu it kā kādam labdarības fondam, bet patiesībā iegansts naudas prasīšanai bija izdomāts un viņas lētticīgo ziedotāju naudiņu iebāza savās kabatās.

Otrdienas vakarā sievietes tika redzētas dalām ziedus pie lielveikala „Rimi”, bet nākamajā dienā jau pie lieltirgotavas „Maxima”.

Kāda baušķeniece „Bauskas Dzīvei” pavēstīja, ka ziedu dāvātāju rīcība viņai šķita aizdomīga un nekorekta. „Viņas man dāvāja rozi un lūdza, lai es par to ziedoju naudu invalīdiem. Kad paskaidroju, ka man pašai mājās ir aprūpējams cilvēks un es neko nevēlos ziedot, puķi man no rokām izrāva un veltīja dažas skarbas frāzes, kas izskanēja līdzīgi krievu valodai,” stāstīja sieviete.

Trešdien pie veikala „Maxima” abas viltus labdares aizturēja Valsts policija. Viena no viņām izrādījās Rumānijas pilsone, bet otra nevarēja uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, jo tie it kā atrodoties viesu namā „Bērzkalni”. Sievietes personības noskaidrošanai tika nodotas robežsargiem. Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Zemgales dienesta Grenctāles nodaļas priekšniece Ināra Medne „Bauskas Dzīvei” teica, ja tiks noskaidrots, ka sievietēm personu apliecinošie dokumenti ir kārtībā, robežsargiem nebūs pamata viņas aizturēt.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pēdējā laikā Latvijā uzdarbojas krāpnieki un ubagotāji no Rumānijas. Pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldības policija aizturēja kādu jaunu Rumānijas pilsoni, kurš ubagoja Rīgā pie lielveikala Krasta ielā. Savukārt šovasar un šoruden Latvijas – Igaunijas pierobežā siroja Rumānijas pilsoņi, kuri pārdeva viltus zeltlietas, it kā vēlēdamies, tos pārdot, iegūt naudu benzīnam, lai varētu šķērsot robežu. Tāpat jau kādu laiku pa Latvijas lauku sētām braukalē melnīgsnēji ārzemnieki, kuri par lētu naudu tirgo viltotus pazīstamu firmu motorzāģus, kuri drīz vien saplīst.

Iespējams, ka līdz Latvijai ir atkļuvuši Rumānijas čigāni, pret kuriem represijas šī gada augustā uzsāka Francijas valdība, no valsts deportējot tūkstošiem čigānu, kuri tur bija apmetušies nelegālos taboros.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA

­