Merila Strīpa, gatavojoties lomai, apmeklē Lielbritānijas parlamentu
Kultūra

Merila Strīpa, gatavojoties lomai, apmeklē Lielbritānijas parlamentu

Jauns.lv

Holivudas aktrise Merila Strīpa trešdien apmeklēja Lielbritānijas parlamentu, lai noskatītos politiķu cīņās, gatavojoties lomai, kurā viņa attēlos vienīgo sievieti, kas jebkad ir kļuvusi par Lielbritānijas premjerministri - Mārgaretu Tečeri.

Merila Strīpa, gatavojoties lomai, apmeklē Lielbri...

Merila Strīpa atveidos Mārgaretu Tečeri
Merila Strīpa atveidos Mārgaretu Tečeri

61 gadu vecā ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas ieguvēja attēlos skarbo bijušo Lielbritānijas līderi, kura savas valdīšanas laikā astoņdesmitajos gados cīnījās ar arodbiedrību līderiem un uzsāka karu ar Argentīnu, kas mēģināja no Lielbritānijas atgūt varu pār Folklenda salām. Tečere arī bija viena no aktīvākajām sociālistiskā bloka un PSRS pretiniecēm.

Filmas darbība norisināsies 1982.gadā, sekojot Tečeres mēģinājumiem glābt savu karjeru 17 dienās pirms Folklendu konflikta. Divarpus mēnešus ilgais karš bija pagrieziena punkts Tečeres politiskajā darbībā, jo pēc uzvaras viņas reitingi dubultojās un viņa tika ievēlēta uz otro termiņu.

Strīpa, kura ir ieguvusi atzinību par lomām tādās filmās kā "The Deer Hunter" ("Briežu mednieks"), "Kramer Vs Kramer" ("Krāmers pret Krāmeri") un "Julie & Julia" ("Džulī un Džūlija"), parlamentā vēroja sēdi, kuras laikā uz parlamenta locekļu jautājumiem atbildēja pašreizējais premjerministrs Deivids Kemerons.

LETA/Foto: Bulls Press