Sabiedrība
2011. gada 20. februāris, 15:24

Gulbenes-Alūksnes bānītī aukstajā laikā cienā ar karstu tēju

Jauns.lv

Rēķinoties ar šīs ziemas aukstajiem laika apstākļiem, Gulbenes-Alūksnes bānītis, kas ir Baltijā vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu dzelzceļš, līdz aukstuma viļņa atkāpšanās brīdim apņēmies savus pasažierus cienāt ar karstu tēju, aģentūru LETA informēja SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" sabiedrisko attiecību speciāliste Marina Deļikatnaja-Buša.

Šādu akciju bānītis rīko jau otro gadu. Pagājušajā ziemā, kad, pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, gaisa temperatūra atsevišķos rajonos naktī pazeminājās līdz 33 grādiem zem nulles, savukārt dienā līdz 20 grādiem zem nulles, bānīša pasažieri par iespēju brauciena laikā nobaudīt karstu tēju izteicās ļoti atzinīgi.

Bānītis regulāros braucienos dodas katru nedēļu, divas reizes dienā, plkst.13 un plkst.18 no Gulbenes, kā arī plkst.15.25 un plkst.19.55 no Alūksnes.

Tā kā pēcpusdienu vakari Alūksnē un Gulbenē ir vieni no aukstākajiem Latvijā, SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" vadība vēlas nodrošināt ne tikai patīkamu braucienu siltos vagonos tiem cilvēkiem, kam šajā laikā ar vilcienu jādodas savās ikdienas gaitās, bet arī palīdzēt nesaaukstēties laikā, kad ārā plosās gripa.

LETA