foto: LETA
Bijušais Kalvīša padomnieks nopircis māju Floridā
Raimonds Lazdiņš.
Sabiedrība
2011. gada 9. marts, 19:03

Bijušais Kalvīša padomnieks nopircis māju Floridā

Jauns.lv

Kādreizējais premjera Aigara Kalvīša padomnieks, bēdīgi slaveno drošības likumu grozījumu „tēvs” Raimonds Lazdiņš iegādājies savrupmāju Floridā, vēsta portāls pietiek.com.

Internetā atrodamā informācija par pēdējos gados veiktajiem nekustamo īpašumu darījumiem ASV Floridas štatā vēsta, ka 2009. gada 3. februārī kāds Raimonds Lazdiņš un Laila Lazdiņa iegādājušies māju Koralspringsā, par to samaksājot 230 000 ASV dolāru (ap 120 000 latu). Pats Lazdiņš portālam pietiek.com apstiprinājis, ka pircējs ir viņš.

Tagadējais starptautiskās lidostas „Rīga” drošības departamenta direktors ir skops savos skaidrojumos, kur ņēmis prāvos līdzekļus šā īpašuma iegādei. Aizokeāna mājas uzturēšanu viņš sedzot no mantojumā saņemtas naudas.

„Šis īpašums tika iegādāts par aizdotiem naudas līdzekļiem laikā, kad dolāra kurss bija ļoti zems, un tiek uzturēts par līdzekļiem, kurus pirms savas aiziešanas mūžībā atstāja mans tēvs savu mazbērnu skološanai,” īsziņā informēja Lazdiņš. Uz papildu uzdotiem jautājumiem, no kā saņēmis aizdevumu, Lazdiņš vairs neatbildēja.

Koralspringsa pazīstama ar regulāriem tenisa turnīriem. Kāds Lazdiņa bijušais kolēģis pietiek.com stāstīja, ka Floridā teju lielāko gada daļu dzīvojot viņa dzīvesbiedre Laila Lazdiņa ar abu pusaudžiem bērniem Artūru un Signi, kuri tur trenējoties tenisā. Pietiek.com jau rakstīja, ka Lailas Lazdiņas sporta klubs „Princis” pagājušā gada pēdējās dienās tika pie liela ziedojuma no valsts uzņēmuma „Latvijas Valsts meži”. Sporta kluba mājaslapā kā vienīgie audzēkņi norādīti abi Lazdiņu bērni.

kasjauns.lv/Foto: LETA