Sabiedrība
2011. gada 8. aprīlis, 20:17

Zvērinātu advokātu padomi arī nākamos trīs gadus vadīs Jānis Grīnbergs

Jauns.lv

Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) priekšsēdētāja posteni arī nākamos trīs gadus saglabās līdzšinējais tās vadītājs advokāts Jānis Grīnbergs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

ZAP priekšsēdētāja vietniece, tāpat kā līdz šim, būs Guna Kaminska, kura arī bija vienīgā pretendente uz šo amatu.

Savukārt padomē no 27 pretendentiem ievēlēti advokāti Saulvedis Vārpiņš, Egils Radziņš, Raivo Sjademe, Ivars Grunte, Andris Rukmanis, Agris Bitāns un Jānis Rozenbergs. Iepriekšējos trīs gadus padomē darbojās Vārpiņš, Grunte, Radziņš, Bitāns, Aigars Belovs, Baiba Stūrīte un Andris Markevičs, kuri tika ievēlēti 2008.gadā notikušajā advokātu kopsapulcē.

Oficiālie balsošanas rezultāti vēl nav pieejami, aģentūra LETA uzzināja advokātu padomē.

ZAP priekšsēdētāja amatam bija izvirzīti Grīnbergs, Grunte, Maija Kalniņa, Vilnis Krasovskis, Linards Muciņš un Rukmanis. Septiņiem ZAP locekļu amatiem bija izvirzīti kopumā 27 pretendenti. 15 advokāti bija izvirzīti darbam Disciplinārlietu komisijā un pieci - darbam Revīzijas komisijā, kur nepieciešams izvēlēties trīs pretendentus.

Advokātu kopsapulce šodien atbalstīja advokāta Raivo Sjademes priekšlikumu balsu skaitīšanas komisijai balsošanas rezultātus apkopot ārpus Kongresu nama, kur notiek kopsapulce, tādējādi izdotos panākt finansiālu ietaupījumu. Balsojuma rezultāti advokātiem pēc to pieņemšanas tiks paziņoti elektroniski, publiskoti ZAP mājaslapā internetā, kā arī par tiem varēs uzzināt, zvanot uz ZAP.

Kā ziņots, kopumā 640 juristi šodien bija pulcējušies Latvijas advokātu kopsapulcē.

LETA