Sabiedrība
2011. gada 14. aprīlis, 22:02

Cēsu Imantdienās sveiks komponistu Imantu Kalniņu 70 gadu jubilejā

Jauns.lv

Šogad tradicionālās Imantdienas Cēsīs notiks 2.jūlijā, kuru laikā 70 gadu jubilejā tiks sumināts arī pats komponists Imants Kalniņš. Imantdienās, kas notiks Cēsu Pils parka estrādē, klausītājiem tiks piedāvātas trīs dažādas dziesmu programmas, kuras vienos ne vien piederība komponistam Kalniņam, bet arī plašs izpildītāju un viesu sastāvs.

Šogad sarīkojumā būs gaidāmi daudzi muzikāli pārsteigumi ar dažādu viesu līdzdalību. Koncerta pirmajā daļā ar savu labāko dziesmu programmu piedāvās grupa "Turaidas roze", Olga Rajecka un Uģis Roze. Pēc ilga pārtraukuma kopā ar grupu muzicēs arī pats komponists Kalniņš.

Koncerta otrajā daļā skanēs pirmās latviešu rokoperas "Ej, jūs tur" koncertiestudējums. 70.gados radīto muzikālo stāstu uz skatuves izdzīvos Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Marts Kristiāns Kalniņš un vokālā grupa "Framest". Rokoperas skanējumu krāšņāku darīs arī instrumentālisti Ints Dālderis un Dita Krenberga.

Savukārt koncerta trešajā daļā tautā īpaši iemīļotas Kalniņa dziesmas spēlēs grupa "Autobuss debesīs" Marta Kristiāna Kalniņa vadībā. Kā viesi piedalīsies arī dziedātāja Ance Krauze un rokmūziķis Gvido Linga.

LETA