Bijušajam Saeimas deputātam draud 5-13 gadi aiz restēm
112

Bijušajam Saeimas deputātam draud 5-13 gadi aiz restēm

Jauns.lv

Rīgas rajona tiesa otrdien plāno skatīt krimināllietu, kurā par krāpšanu apsūdzēts nesen mandātu nolikušais Saeimas deputāts Juris Silovs ("Saskaņas centrs") un viņa sieva. Blēdība pastrādāta laikā, kad Silovs pildīja Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pienākumus.

Bijušajam Saeimas deputātam draud 5-13 gadi aiz re...

Amatpersona slēpusi pēdas avārijai, ko izraisīja ar dienesta automašīnu. Silovs notikušajā iesaistīja arī sievu, izmānīja apdrošināšanas atlīdzību, bet tagad abi ar dzīvesbiedri nonākuši uz apsūdzēto sola.

"Nekā personīga" rīcībā esošā informācija liecina, ka avārija notikusi ar pilnīgi jaunu "Toyota Land Cruiser", ko dome bija iegādājusies par iedzīvotāju naudu – apmēram 30 tūkstošiem latu.

Ar melno jaudīgo džipu brauca galvenokārt Silovs, arī liktenīgajā dienā, dodoties mājās Upesciemā no kādām svinībām.

Silovam auto neizdevās savaldīt, un tas ietriecās kokā. Cieta gan Silovs, gan spēkrats.

Iespējams, bailes tikt pieķertam, braucot reibumā, bija iemesls, kāpēc Silovs apgalvoja, ka avārijas brīdī pie stūres nav sēdējis viņš, bet gan sieva Jeļena. Apdrošinātājs nelabotu auto par savu naudu, ja zinātu, ka sadursmes brīdī to vadījis autovadītājs alkohola reibumā. Aculiecinieki stāstīja, ka Silova dzīvesbiedres automašīnā nebija un viņa ieradusies notikuma vietā īsi pēc notikušā.

Raidījums vēstīja, ka sasistā automašīna tika rūpīgi slēpta un notikušais nebūtu nācis gaismā, ja kāda Garkalnes novada domes amatpersona "Wess Motors" pagalmā neuzietu un nenofotografētu pamatīgi saskādēto dienesta auto.

Silovs bija pratis sarunāt ar auto dīleri un, kamēr auto laboja, vietā brauca tieši ar tādu pašu "Toyota" džipu. Pat numura zīmes bijušas līdzīgas, lai domē neviens blēdīšanos nepamanītu. Skādi novērsa par domes naudu. Vērīgā amatpersona vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kas konstatēja, ka notikusi krāpšana, un pēc piekritības lieta nonāca ekonomikas policijā.

Krimināllikuma pants, pēc kura deputāts Silovs apsūdzēts, ir smags un paredz cietumsodu no pieciem līdz trīspadsmit gadiem vai arī naudas sodu līdz 27 tūkstošiem latu.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA