Kultūra
2011. gada 2. maijs, 10:42

Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā Rīgā atklās autora rokas atlējumu

Jauns.lv

Rīt, 3.maijā, svinot latviešu dzejnieka, publicista un epifāniju autora Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu Rīgā, pie "Apgāda Zvaigzne ABC" grāmatnīcas, "Slavenu autoru zvaigznājs" tiks papildināts ar Ziedoņa rokas atlējumu.

"Slavenu autoru zvaigznājs" ir nozīmīgs ieguldījums ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanā. Plaukstas atlējumus veido Aivars Vīlipsons, kas garantē augstu māksliniecisko vērtību un kvalitāti.

"Slavenu autoru zvaigznāja" mērķis ir godināt un iemūžināt Latvijā un pasaulē ievērojamus grāmatu autorus un māksliniekus. Šis projekts tika atklāts 2010.gada septembrī ar iemīļotās bērnu grāmatu autores un ilustratores Margaritas Stārastes rokas atlējumu.

Sveicot autoru dzimšanas dienā, "Apgāds Zvaigzne ABC" izdos arī mākslinieka Kurta Fridrihsona un Ziedoņa grāmatu "Pasāžas". "Pasāžas" nav romāns, ko lasa no vāka līdz vākam. Tā arī nav dzeja, kurā savam noskaņojumam meklē atbilstošus vārdus un ritmu.

Grāmatas "Pasāžas" prezentācija plkst.16 notiks līdz ar Ziedoņa rokas atlējuma atklāšanu. Pasākumu vadīs žurnālists un literatūras zinātnieks Arno Jundze, viesus uzrunās Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, bet par muzikālo noformējumu rūpēsies Raimonds Tiguls.

"Slavenu autoru zvaigznājs" atrodas Rīgā, pie "Apgāda Zvaigzne ABC" grāmatnīcas Krišjāņa Valdemāra ielā 6.

LETA