Lilita Zatlere devusies uz Baku svinēt bijušā prezidenta jubileju
Sabiedrība
2011. gada 10. maijā, 20:30

Lilita Zatlere devusies uz Baku svinēt bijušā prezidenta jubileju

Jauns.lv

Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere šajās dienās pēc Azerbaidžānas pirmās lēdijas Mehribanas Alijevas ielūguma viesojas Baku, kur godinājusi bijušā Azerbaidžānas prezidenta un viņa sievas piemiņu.

Lilita Zatlere devusies uz Baku svinēt bijušā prez...
Šī gada sākumā Azerbaidžānas prezidenta kundze Mehribana Alijeva pēc Lilitas Zatleres uzaicinājuma Rīgā viesojās sociālās aprūpes centrā „Saule”.
Šī gada sākumā Azerbaidžānas prezidenta kundze Mehribana Alijeva pēc Lilitas Zatleres uzaicinājuma Rīgā viesojās sociālās aprūpes centrā „Saule”.

Azerbaidžānas mediji ziņo, ka Zatlere otrdien, 10. maijā, nolika ziedus uz bijušā prezidenta, tagadējā prezidenta tēva, par nacionālo līderi dēvētā Heidara Alijeva (1923 -2003) un viņa sievas, akadēmiķes Zarifas kapa.

Tāpat Zatlere arī apmeklējusi Heidara Alijeva 88. dzimšanas dienai veltītos ziedu svētkus.

Divu dienu vizītes laikā Zatlere tiksies ne tikai ar Azerbaidžānas pirmo lēdiju, bet arī ar Ģimenes, sieviešu un bērnu valsts komitejas priekšsēdētāju Hidžranu Guseinovu apspriedīs Latvijas – Azerbaidžānas humanitārās sadarbības projektus.

Iepriekšējo reizi Zatlere Azerbaidžānā pēc Mehribanas Alijevas ielūguma Baku viesojās pirms diviem gadiem, kad tur piedalījās starptautiskajā forumā „Paplašinot sievietes lomu starpkultūru dialogā”. Savukārt Azerbaidžānas pirmais pāris Latvijā viesojās šī gada sākumā.

Jāteic, ka starp Latvijas un Azerbaidžānas pirmajiem pāriem valda īpaši labvēlīgas attiecības. Piemēram, pirms pāris gadiem mūsu prezidents Valdis Zatlers no Ilhama Alijeva rokām saņēma īpašu atzinību – Azerbaidžānas augstāko apbalvojumu – Heidara Alijeva vārdā nosaukto ordeni, kas ir rotāts ar briljantiem, zeltu un citiem dārgmetāliem. Šo apbalvojumu piešķir ārkārtīgi reti. Līdz 2009. gadam, kad ordeni pasniedza Zatleram, šis 2005. gadā dibinātais apbalvojums bija piešķirts tikai pieciem cilvēkiem.

Uz Azerbaidžānu Lilita Zatlere devusies par saviem privātajiem līdzekļiem, ziņo aģentūra LETA.

Elmārs Barkāns/ Foto: prezident.lv, Edijs Pālens/ LETA