112
2011. gada 24. maijs, 22:15

Digitālās TV lietā apsūdzētais Pauders psihiatriskajā slimnīcā esot sists

Jauns.lv

Tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētais bijušais VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Māris Pauders sūdzējies, ka viņš Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā esot piekauts, apliecināja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Vārpiņš stāstīja, ka svētdien Pauderu psihiatriskajā slimnīcā apciemojusi sieva, kurai viņš pastāstīja, ka kāda persona viņam iesitusi, kā rezultātā cietušajam esot lauzts deguns. Tās pašas dienas vakarā ar Paudera ģimeni no klīnikas sazinājies kāds Ruslans un centies pieprasīt naudu par Paudera drošību slimnīcā.

Vārpiņš esot nosūtījis iesniegumu Ziemeļu rajona policijas iecirknim ar lūgumu ierosināt lietu. "Nezinu, ar ko šī šantāža ir saistīta. Iespējams, kāds redz, cik bezpalīdzīgā stāvoklī ir Pauders, tāpēc mēģina viņu fiziski iespaidot ar mērķi nopelnīt. Bet tas ir mans pieņēmums, faktus noskaidros policija," tā advokāts.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 1.aprīlī nozīmēja tiesu psihiatrisko un psiholoģisko ekspertīzi vienam no digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētajiem - Mārim Pauderam, aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesā.

Kā ziņots, digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" un ārzonas kompānijas "Kempmayer Media Limited" meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildi 20 personām apsūdzības šajā lietā uzrādītas pēc dažādiem Krimināllikuma (KL) pantiem - 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, KL 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību, KL 177.panta par krāpšanu un KL 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Tiesas sastāvs ar tiesnesi Juri Stukānu priekšgalā lietu sāka skatīt 2008.gada 28.augustā. Pirms tam kopš 2007.gada novembra beigām lietu skatīja tiesneses Žanetes Vēveres sastāvs, taču 2008.gada 19.maijā Vēvere pieņēma sev izteikto noraidījumu saistībā ar iespējamu interešu konfliktu.

LETA