112

Rīgā aizturēts Polijas futbola fans ļoti stiprā alkohola reibumā

Jauns.lv

Latvijas policisti vakar aizturējuši kādu Polijas klubu Krakovas "Wisla" līdzjutēju ļoti stiprā alkohola reibumā.

Rīgā aizturēts Polijas futbola fans ļoti stiprā al...

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt Latvija!" sacīja, ka aizturētā organismā konstatētas vairāk nekā četras promiles alkohola.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienība "Skonto" šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas spēlē cīnīsies ar Polijas pagājušās sezonas spēcīgāko klubu "Wisla". Sagaidāms, ka Rīgā ieradīsies līdz pat 2000 poļu kluba līdzjutēju.

Polijas futbolā milzīga problēma ir huligānisms stadionos. Pēdējais starptautiskais starpgadījums ar Polijas huligāniem notika 25.martā, kad pēc zaudējuma Lietuvai poļu futbola fani sarīkoja plašas nekārtības, iesaistoties vardarbīgās sadursmēs ar Kauņas policiju.

Ķuzis apliecināja, ka poļu fanu huligāniskās darbības Latvijas policijai ir zināmas, policija ir izstrādājusi rīcības plānu un ir "gatava dažādiem scenārijiem", lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību.

Pirmie fani no Polijas ieradušies jau vakar, tostarp vairāki, pēc Ķuža teiktā, bijuši "vīra dūšā". Viens stiprā reibumā aizturēts.

Spēle šovakar "Skonto" stadionā sāksies plkst.21.30, un varētu beigties pirms pusnakts, tādēļ nekādi nopietni ierobežojumi, kas, piemēram, varētu traucēt transporta kustību, nav paredzēti. Ķuzis aicināja līdzjutējus stadionā ierasties laicīgi, jo policija veiks pastiprinātas pārbaudes, lai garantētu drošību.