Iznākusi avīze alus dzērājiem un brūveriem
Sabiedrība
2011. gada 22. jūlijā, 08:47

Iznākusi avīze alus dzērājiem un brūveriem

Jauns.lv

Tikko iznācis pirmais periodiskais izdevums latviešu valodā par alus kultūru un tradīcijām, ko sākusi izdot sabiedriskā organizācija „Latvijas Alus muzejs”.

Iznākusi avīze alus dzērājiem un brūveriem...
Pirmo reizi latviešu valodā sācis iznākt periodisks izdevums, kas veltīts alus, dzeršanai, brūvēšanai, kultūrai un tradīcijām.
Pirmo reizi latviešu valodā sācis iznākt periodisks izdevums, kas veltīts alus, dzeršanai, brūvēšanai, kultūrai un tradīcijām.

Avīzes sauklis ir: „Alus ir kultūra, bet veikala plauktā tas ir alkohols”, kas uzver tās galveno mērķi - celt alus kultūru Latvijā – seno latviešu kultūras mantojuma daļu, kas ir ne tikai lielisks sociāls pasākums, bet arī, palielinot alus patēriņu, samazināt stiprā alkohola lietošanas apmērus.

„Alus Avīzē” tiks publicētas Latvijas un pasaules alus aktualitātes, būs vēsturiskie ieskati, intervijas un reportāžas, joki un mīklas. Tas būs aizraujošs ieskats plašajā alus kultūras pasaulē. Izdevums būs saistošs gan alus cienītājiem un kultūras tradīciju kopējiem, gan krodziniekiem un, protams, pašiem alus brūveriem.

Jaunajā izdevumā varat lasīt gan pašmāju un pasaules alus ziņas, par alus brūvēšanas pirmsākumiem Latvijā, alus nozīmi senajās Āzijas kultūras, uzzināt par „Tērvetes”, „Lido”, „Cēsu” un „Brāļa” alus brūvēšanas knifiem, Latvijas Alus darītāju savienības jaunumus, alus darītāja godaprāta kodeksu, izzināt alus veidus pasaulē, interviju ar „Aldara” izpilddirektoru Tomasu Panteli, alus ēdienu receptes, alus jokus un reportāžu no kantri mūzikas festivāla Bauskā.

„Alus Avīze” ir 12 lappušu biezs bezmaksas izdevums, kas iznāks reizi mēnesī. Avīze pašlaik ir pieejama Rīgā, Brēvinga Alus salonā Berga bazārā, „Lido” alus dārzā, kā arī tā paspējusi jau aizceļot uz Kurzemes pusi - Užavas alus darītavas vietējo veikaliņu. Tuvākajās dienās šo avīzi varēs lasīt vēl daudz kur citur, kur pulcējas lielākie alus mīļi.


Kasjauns.lv/ Foto: Bulls Press