Kā izcēlās nekārtības LTV priekšvēlēšanu debatēs?
Politika
2011. gada 1. septembris, 12:17

Kā izcēlās nekārtības LTV priekšvēlēšanu debatēs?

Jauns.lv

Vakar Bauskā notikušo Latvijas Televīzijas (LTV) priekšvēlēšanu debašu laikā par nekārtību izraisīšanu policija aizturējusi un no zāles izraidījusi partijas "Tautas kontrole" deputāta amata kandidātu Daini Grabovski.

VIDEO: „Tautas kontroles” deputāta amata kandidāts nemāk uzvesties

Iepriekš tika ziņots, ka aizturētais ir "pērkoņkrustietis" Igors Šiškins, taču viņš zāli atstājis pats.

Kā vēsta portāls "www.bauskasdzive.lv", debašu laikā Bauskas kultūras centrā tiešraides pirmajā daļā aktīvi sevi izpauduši biedrības "Antiglobālisti" pārstāvji. Īpaši izcēlies biedrības valdes loceklis 11.Saeimas deputāta kandidāts Grabovskis. Deputātu kandidātu uzstāšanos viņš vairākkārt pārtraucis ar skaļām replikām, saucieniem. Sākoties reklāmas pauzei, žurnāliste Ilze Nagla un Gundars Rēders aicinājuši trokšņotāju turpmāk uzvesties korektāk.

Vārdu pa vārdam raisījies konflikts, līdz televīzijas žurnālisti aicināja vīrieti doties projām no zāles. Viņš neklausījis, izteicis pārmetumus raidījuma veidotājiem, tostarp norādot, kādēļ viņš kā deputāta kandidāts neesot oficiāli aicināts piedalīties diskusijā. Ienākot zālē policijai, vīrietis metās bēgt, uzskrēja uz skatuves, apgāza podestus, pie kuriem stāvēja deputātu kandidāti Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) un Augusts Brigmanis (ZZS), arī mikrofonus un ūdens glāzes. Tajā brīdī policisti vīrieti nogāzuši zemē, bet vēl pēc brīža viņš tika izvests no zāles.

Televīzijā tikusi pagarināta reklāmas pauze, līdz tehniskie darbinieki sakārtoja skatuvi. Pēc tam raidījuma tiešraide tika turpināta. Interneta portālā "youtube.com" ir skatāms aculiecinieka nofilmēts materiāls par incidentu.

Nesagaidījuši tiešraides beigas, skaļi paužot savu neapmierinātību, no zāles izgāja vēl divi pirmajā rindā sēdējušie vīrieši - "antiglobālists" Juris Kaļķis un Šiškins, vēsta portāls.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, diskusiju cikla "Izvēlies nākotni!" veidotāji pēc vakar notikušā incidenta nav plānojuši neko mainīt, taču aicina partiju pārstāvjus runāt ar saviem atbalstītājiem, pārliecinot viņus par pieklājības normu ievērošanu.

"Negribam pārvēst šīs diskusijas par cietoksni. Mūsu mērķis tomēr paliek - braukt uz novadiem un dot iespēju vēlētājiem satikt savus 11.Saeimas kandidātus un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Katrā diskusiju norises vietā mums ir sarunāti divi līdz trīs pašvaldības policisti, bet, iespējams, palūgsim pārējām pilsētām, kurās norisināsies diskusijas, vēl kādus papildu drošības sargus," atzīmēja Gailītis.

"Izvēlies nākotni!" veidotāji tomēr paturēs redzes lokā vakardienas nemiera cēlāju un, iespējams, viņu vairs citās diskusiju norises vietās iekšā nelaidīs, bet nekādas citas sankcijas pret viņu televīzija nav paredzējusi izvērst. "Lai drošības sargi ar viņu tiek galā," piebilda Ziņu dienesta vadītājs.

Gailītis stāstīja, ka pēc pirmās apskates nekādi materiālie zaudējumi nav nodarīti - glāzes ir veselas, varbūt nedaudz pabojātas ir dekorācijas. "Nedaudz bija pārrāvums arī tiešraides laikā, jo uzreiz pēc reklāmas nevarējām atsākt pārraidi, taču tas nebija ļoti būtiski. Viņš jau raidījuma laikā izkliedza dažādas lietas un svilpa, tādēļ Ilze [Nagla] reklāmas pauzē lūdza viņu atstāt zāli, taču viņš to nevēlējās. Tad iesaistījās policija, kas viņu notvēra un pavadīja ārpus zāles," klāstīja Gailītis.

Kasjauns.lv/LETA