Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Par labākajiem pavāriem atzīti restorāna "Kaļķu vārti" pārstāvji

Jauns.lv

Biedrības "Pavāru klubs" rīkotajā konkursā "Latvijas 2011.gada pavārs" pirmo vietu un prēmiju 500 latu apmērā, kā arī "Reaton" ceļojošo Zelta pavārnīcu un citas vērtīgas balvas ieguva restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Jānis Rozenbergs, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja konkursa rīkotāji.

Par labākajiem pavāriem atzīti restorāna "Kaļķu vā...

Arī otro vietu ieguva restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Juris Dukaļskis, savukārt trešā vieta piešķirta restorāna "Desiderata" pavāram Mārim Astičam.

Konkursā piedalījās astoņi pavāri, kuriem bija jāgatavo aukstā uzkoda no svaigas reņģes filejas un āboliem, starpēdiens un pamatēdiens no truša, receptē izmantojot arī topinambūru un spinātus.

Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēja ēdiena noformējumu - kompozicionālo krāsu un formu vienotību, garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.

2010.gadā Latvijas gada pavāra titulu ieguva restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Viesturs Lasmanis, savukārt 2009.gadā - Terēze Kondrate no viesnīcas "MaMa" restorāna.

Kā ziņots, kārtējā starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food" notiek no 7.septembra līdz 10.septembrim starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala".

LETA