Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Cēsu jaunieši iestudēs izrādi par Mārtiņu Freimani
Novadu ziņas

Cēsu jaunieši iestudēs izrādi par Mārtiņu Freimani

Jauns.lv

Cēsīs taps teātra izrāde par mūziķa Mārtiņa Freimaņa dzīvi un daiļradi. To iestudēs bērnu un jauniešu trupa „Mums ir ko teikt”. Izrādi nākamā gada pavasarī varēs redzēt gan Cēsīs, gan Rīgā.

Cēsu jaunieši iestudēs izrādi par Mārtiņu Freimani...
Mūziķa Mārtiņa Freimaņa daiļradi un piemiņu nolēmuši iemūžināt Cēsu jaunieši, par viņu veidojot teātra izrādi.
Mūziķa Mārtiņa Freimaņa daiļradi un piemiņu nolēmuši iemūžināt Cēsu jaunieši, par viņu veidojot teātra izrādi.

Cēsu novada bērnu un jauniešu teātra trupa - projekts „Mums ir ko teikt”, kas ir veidots no dažāda vecuma iepriekš savstarpēji nepazīstamiem bērniem un jauniešiem, bez iepriekšējas pieredzes teātra mākslā, iestudēs teātra izrādi par mūziķa Mārtiņa Freimaņa dzīvi un daiļradi, raksta pašvaldības portāls cesis.lv.

Teātra trupas režisore Inese Lāce saka: „Mārtiņa dzīve bijusi strauja un krāsainiem notikumiem pilna. Viņš rakstīja dzeju, dziedāja, rūpējās par dzīvniekiem un daudziem no mums radīja pozitīvus mirkļus. Izrāde būs veltījums visam tam, ko viņš ir paveicis.”

Izrādi uz skatuvēm Cēsīs, Cēsu novadā un viesizrādēs Rīgā varēs redzēt nākošā gada pavasarī.

Līdztekus izrādei par Mārtiņu Freimani taps uzvedums „Sarunas Ziemassvētkos”, kas  stāstīs par ziemas saulgriežu laiku, kad atminēties par tuviem cilvēkiem, taču dažkārt laicīgas lietas liedz saskatīt šo svētku burvību.

Pirms uzsākt izrāžu iestudēšanu, trupas dalībniekus izglītoja un apmācīja profesionāli mākslas terapeiti, publiskās runas eksperts, scenogrāfs un psihoterapeits, tādejādi attīstot projekta dalībnieku savstarpējo komunikāciju, atklātu jaunus talantus un mērķus, lai veicinātu viņu izaugsmi.

Projektu realizē biedrība „Cēsinieku klubs”, to finansē Šveices Konfederācija no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai. Projekta partneri ir Latvijas Mākslas terapijas asociācija, Latvijas Teātra darbinieku savienība un Cēsu novada pašvaldības aģentūra „Sociālais dienests”.

Kasjauns.lv/Foto: Karlīna Vītoliņa/no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīvs