Sabiedrība
2011. gada 17. oktobris, 08:28

Pie Saeimas sapulcējušies ap 1000 piketētāju. FOTO

Jauns.lv

Šorīt plkst.8.30 uz politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) rīkoto piketu pie Saeimas ēkas ieradušies aptuveni 1000 piketētāju.

Daudzi protestētāji ieradušies, tērpušies sarkanos pončo. Ir arī redzami piketētāji, kas tērpti dzeltenos un zaļos pončo. Sanākušie piketētāji neganti trokšņo.

Pirmie protestētāji ieradās jau īsi pēc plkst.7.30, bungām rībot. SC pārstāvji ieradušies ar vairākiem Latvijas karogiem, SC karogiem, kā arī ar plakātiem, uz kuriem rakstīts - "Daugavpils par "Saskaņu"!", "Krāslava par "Saskaņu"!", "Preiļi par "Saskaņu"!", "Krāslava par "Saskaņu"!", "Nē etniskajai diskriminācijai".

Ir arī plakāts, uz kura uzzīmēts multiplikācijas filmas varonis runcis Leopolds un teksts krievu valodā "Dzīvosim draudzīgi".

Uz pasākumu ieradies arī SC līderis Nils Ušakovs, kurš apģērbam piespraudis Latvijas karoga lentīti.

Piketētāji jaunievēlētos SC Saeimas deputātus sagaidīja ar ovācijām un bungu rīboņu, novēroja aģentūra LETA. Liela daļa SC deputātu kopīgi no frakciju ēkas devās uz Saeimas namu "vienotā noformējumā", proti, viņiem visiem pie žaketes atlokiem bija piestiprinātas Latvijas karoga lentītes.

Pasākumu vēro vairāki desmiti policisti, aiz Saeimas dežūrē policijas papildspēki. Pasākuma vietā darbojas arī vairāki cilvēki, kas nēsā uzrakstus "Tautas apsardze". Tie ir SC solītie kārtības uzturētāji.

Pie parlamenta ēkas ir izvietoti viegla tipa norobežojumi - mietiņi ar lentēm.

Kā ziņots, SC šodien līdz 12 rīko piketu pie Saeimas ēkas Jēkaba ielā 11, lai paustu protestu pret politisko situāciju valstī.

SC savas aktivitātes, paužot neapmierinātību ar politisko situāciju valstī, sāka pēc tam, kad tika izslēgts no sarunām par valdības veidošanu, Zatlera reformu partijai (ZRP) un "Vienotībai" kā trešo partneri pieaicinot "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

SC ieguvis visvairāk mandātu Saeimā - 31. Apvienība "Vienotība" parlamentā ieguvusi 20 mandātus, ZRP ieguva 22 vietas, taču svētdien seši deputāti paziņoja par izstāšanos no partijas un neatkarīgas deputātu grupas veidošanu, līdz ar to ZRP frakcijā palikuši 16 deputāti. "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ieguva 14 mandātus parlamentā, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13.

LETA /Foto: Māris Puķītis