Latvijas Universitātē spriedīs par dzīvi Latvijas laukos
Novadu ziņas

Latvijas Universitātē spriedīs par dzīvi Latvijas laukos

Jauns.lv

Eiropas Sociālā fonda projekta „Savs kaktiņš, savs stūrītis zemes – Latvijas lauku iedzīvotāju attīstības stratēģijas un kultūrvides pārmaiņas” LU Vēstures muzejā notiks zinātniska konference par Latvijas laukiem.

Latvijas Universitātē spriedīs par dzīvi Latvijas ...
Par dzīvi laukos šoceturtdien un piektdien Latvijas zinātnieki spriedīs LU Vēstures muzejā.
Par dzīvi laukos šoceturtdien un piektdien Latvijas zinātnieki spriedīs LU Vēstures muzejā.

20. un 21. oktobrī LU Vēstures muzejā (Rīgā, Raiņa bulvārī 19) notiks zinātniska konference „Labbūtība un attīstība Latvijas laukos: starpdisciplinārs skatījums”.

Tās mērķis ir daudzpusīgi apskatīt dzīvi Latvijas laukos, iztirzājot dažādus attīstības redzējumus, kā arī sniedzot padziļinātu ieskatu lauku cilvēku daudzveidīgajās dzīves uztverēs, stratēģijās un praksēs.

Konferences dalībnieki iztirzās to, kā starptautiska un nacionāla mēroga nostādnes un no tām izrietošas politikas vadlīnijas tiek interpretētas un īstenotas konkrētās lauku vietās (tur darbojošās valsts un pašvaldību iestādēs, uzņēmumos, saimniecībās, ģimenēs), cenšoties samērot skatu „no augšas” ar skatu „no apakšas”. Referenti pievērsīsies arī lauku kultūrvides pārmaiņām un lauku idejiskajam atainojumam latviešu literatūrā.

Konferencē piedalīsies tādi pētnieki un eksperti kā Rasma Kārkliņa, Aija Priedīte, Aija Zobena, Roberts Ķīlis, Tālis Tisenkopfs, Pēteris Šķiņķis, Jāņis Bruņenieks, Dace Dzenovska, Agnese Cimdiņa, Ieva Raubiško, Klāvs Sedlenieks, Ivars Pavasars, Edmunds Trumpa, Deniss Hanovs, Mārtiņš Cimermanis, Sniedze Sproģe un citi.

Konferences darbs noritēs 20. oktobrī no pulksten 14.00 līdz 18.00 un 21. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 15.00. Konferences norisi varēs vērot arī video tiešraidē Latvijas Universitātes portālā www.lu.lv.

Pēc konferences paredzēts izdot konferences rakstu krājumu „Labbūtība un attīstība Latvijas laukos: starpdisciplinārs skatījums”.

Kasjauns.lv/Foto: Aigars Hibneris