Politika

Par Saeimas priekšsēdētāja otro biedru ievēlēts SC pārstāvis Andrejs Klementjevs

Jauns.lv

Aizklātā balsojumā par 11.Saeimas priekšsēdētāja otro biedru šodien ievēlēts "Saskaņas centra" frakcijas deputāts Andrejs Klementjevs.

Par Saeimas priekšsēdētāja otro biedru ievēlēts SC...

Par Klementjevu nobalsojuši 72 deputāti, bet pret bijuši 25 tautas kalpi, rāda provizoriskie rezultāti.

Saeima darbu atsāks plkst.12, kad arī tiks paziņoti oficiālie balsojuma rezultāti.

Klementjevs bija arī 10.Saeimas priekšsēdētāja biedrs, bet 9.Saeimā viņš veica Saeimas sekretāra biedra pienākumus.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka Klementjevs dzimis 1973.gada 7.septembrī.

1998.gadā viņš Rīgas Aviācijas universitātē ieguvis ekonomikas zinātņu bakalaura grādu, bet 2011.gadā - Latvijas Universitāte, sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā. 1998.gadā Klementjevs ievēlēts 7.Saeimā no Tautas saskaņas partijas saraksta un strādājis visos nākamajos parlamentos.

Šodien trešajā balsojuma kārtā par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja 10.Saeimas spīkeri un "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu. Savukārt par 11.Saeimas priekšsēdētājas pirmo biedru tika ievēlēta Zatleru reformu partijas (ZRP) deputāte Inga Bite.

Jau ziņots, ka vakar divās balsošanas kārtās par jaunās Saeimas priekšsēdētāju netika ievēlēts eksprezidents, Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu. Tas rada šaubas, vai topošajai valdošajai koalīcijai Valda Dombrovska (V) vadībā ir Saeimas vairākuma atbalsts.

LETA