Kultūra
2011. gada 11. novembris, 16:45

Režisora Graubas topošā filma "Sapņu komanda 1935" piedalās ASV filmu tirgū

Jauns.lv

Režisora Aigara Graubas topošā spēlfilma "Sapņu komanda 1935" šonedēļ tiek pārstāvēta Losandželosā notiekošajā ikgadējā ASV filmu tirgū, informēja filmas veidotāju pārstāve Aija Ansone.

Uz ASV devušies SIA "Platforma" pārstāvji, lai prezentētu filmu "Sapņu komanda 1935", kas ir uz vēsturiskiem notikumiem balstīts stāsts par Latvijas valsts izlases startu pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs basketbolā.

Kā minēja filmas producents Andrejs Ēķis, par filmu tiek izrādīta plaša interese, jo ASV basketbolu ļoti mīl un to var just uz katra soļa, tāpēc tēma - basketbola vēsture - ieinteresē gan kino profesionāļus, gan izstādes apmeklētājus.

Viesojoties ASV, filmas pārstāvjiem paredzēta tikšanās arī ar ASV basketbola līgas NBA Sabiedrisko attiecību daļas pārstāvjiem.

Spēlfilma "Sapņu komanda 1935" savu pirmizrādi Latvijā piedzīvos nākamā gada pavasarī.

Kā ziņots, filma "Sapņu komanda 1935" būs patriotisks veiksmes stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935.gadā Šveicē, Ženēvā, kur Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni. Filmas centrā būs Latvijas valstsvienības treneris Valdemārs Baumanis un viņa radītā "Sapņu komanda".

Filmas galvenais operators ir Gvido Skulte, producents - Andrejs Ēķis, bet galvenās lomas atveido Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Mārcis Manjakovs, Jānis Vimba, Viktors Ellers, Andris Bulis, Mārtiņš Liepa, Artūrs Putniņš, Mārtiņš Počs, Miķelis Žideļūns, Artūrs Krūzkops, Gints Andžāns, Uldis Norenbergs, Intars Rešetins, Pēteris Gaudiņš, Lāsma Kugrēna un citi.

LETA