Krievijas TV kanāla ziņās visā nopietnībā stāsta, ka Latvijā ceļ koncentrācijas nometnes krievu ieslodzīšanai
Kārtējie murgi Kremļa propagandas medijos – Latvijā taisīšot koncentrācijas nometnes piektajai kolonnai! NEPLP brīdinājusi kabeļoperatorus, lūdzot pievērst uzmanību retranslētajam saturam.
Sabiedrība
2016. gada 27. augusts, 06:50

Krievijas TV kanāla ziņās visā nopietnībā stāsta, ka Latvijā ceļ koncentrācijas nometnes krievu ieslodzīšanai

Jauns.lv

Ar kārtējiem meliem par Latviju izcēlies Krievijas TV kanāls „Rossija 24”. Kremļa propagandas rupora izdoma un centieni nomelnot Latvijas valsti vairs pat nepārsteidz, taču šoreiz aiziets gluži vai fantasmagorijā. Telekanāla ziņu raidījumā pateikts, ka Latvijas valdība krievus taisās ieslodzīt speciālās koncentrācijas nometnēs.

NEPLP izsaka brīdinājumu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nosūtījusi brīdinājuma vēstules Latvijas kabeļtelevīziju operatoriem par konstatētajiem pārkāpumiem Krievijas TV programmas „Rossija 24“ saturā. NEPLP Monitoringa centrs konstatējis, ka ziņu raidījums „Ziņas pulksten 23” nav objektīvs un tajā izskan apgalvojumi, kas neatbilst patiesībai.

Krieviski runājošos plānojot ieslodzīt un apsargāt

NEPLP sūdzības pamatā bija sižets, kurā tiek diskutēts par Latvijā it kā plānotu koncentrācijas nometņu veidošanu piektajai kolonnai jeb Latvijā mītošajiem krieviem. Diskusijas dalībnieku interpretācijas un pieņēmumi tikuši pasniegti kā fakti.

NEPLP monitoringa centra vadītājs Jānis Lielpēteris arī atklāj raidījumā diskutēts arī par žogu, kas tiek būvēts uz Latvijas-Krievijas robežas. Pārraidē minētas aplamības, ka šādi Latvija plāno sevi sargāt no ārējiem draudiem, savukārt ar koncentrācijas nometnēm un apsargiem tikšot risinātas valsts iekšējās problēmas.

Monitoringa centrs secinājis, ka minētais TV raidījums ir tendenciozs un tajā nav ievērota pienācīga neitralitāte. Ņemot vērā, ka „Rossija 24” nav ES valstu jurisdikcijas TV kanāls, uz to attiecas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma nosacījums, ka par šādu programmu satura atbilstību likuma prasībām atbildīgs ir kabeļoperators, kurš retranslē attiecīgo programmu (likuma 19.panta ceturtā daļa). NEPLP aicina kabeļoperatorus pievērst uzmanību retranslētā satura atbilstībai likumam.

Kasjauns.lv/Foto: namtv.ru, Shutterstock