Zatlers turpmāk brauks ar 65 000 latu vērtu „Audi A8”. FOTO
Sabiedrība
2011. gada 16. decembrī, 21:16

Zatlers turpmāk brauks ar 65 000 latu vērtu „Audi A8”. FOTO

Jauns.lv

Aizsardzības ministrija bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vajadzībām par 65 tūkstošiem latu pirks pilnpiedziņas automobili "Audi A8".

Zatlers turpmāk brauks ar 65 000 latu vērtu „Audi ...
Bijušais Valsts prezidents jau tuvākajā laikā pa ielām varēs traukties ar šāda veida limuzīnu.
Bijušais Valsts prezidents jau tuvākajā laikā pa ielām varēs traukties ar šāda veida limuzīnu.

Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Dace Ankipāne pavēstīja, ka iepirkuma konkursā izvēlēts pretendents, kas piedāvāja zemāko cenu. Par uzvarētāju atzīts uzņēmums "Moller Auto Latvia". Konkursā piedalījās arī uzņēmums "BM".

Automašīnas izlaides gads būs 2012., un tas būs jauns limuzīna klases pilnpiedziņas automobilis "Audi A8 Long 4,2 FSI quattro tiptronic". Auto būs melnā metāliskā krāsā. To piegādās četru mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas. Spēkrata cena ar pievienotās vērtības nodokli ir 65 304 lati.

Aizsardzības ministrijā nav noteikts termiņš, cik bieži jāmaina automašīna, bet automašīnu amortizācijas termiņš ir desmit gadu. Ja automašīnas tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, to iespējams izmantot arī pēc amortizācijas beigām vai nepieciešamības gadījumā lemt par ātrāku automašīnas nomaiņu.

Lēmumu par automašīnas nomaiņu pieņem, izvērtējot tās atlikušo bilances vērtību, tirgus vērtību, nobraukumu, tehnisko stāvokli, drošības prasības un iespējamos riskus amatpersonai, kā arī valsts budžeta iespējas, norādīja Ankipāne.

Portāls pietiek.com" iepriekš ziņoja, ka bija izvirzītas vairākas prasības – limuzīnam jābūt melnā krasā, bet salona apdarei no brūnas ādas, tāpat salonā jābūt koka apdares dekoram, audio sistēmai ar skaļruņiem priekšā un aizmugurē, kā arī dalītai klimata kontrolei priekšā un aizmugurē. Automašīnas salonam jābūt izklātam ar velūra paklājiem.

Prasības par papildu aprīkojumu nepalielinās limuzīna galīgo cenu, jo šādu luksusa klases auto bāzes modeļu aprīkojums pats par sevi esot augstā līmenī.