Sabiedrība

Daugavpils bīskaps Aleksandrs izteicis līdzjūtību Krāslavā bojāgājušo jauniešu tuviniekiem

Jauns.lv

Daugavpils bīskaps Aleksandrs izteicis līdzjūtību Krāslavā Jaungada naktī autoavārijā bojāgājušo jauniešu ģimenēm, radiem un draugiem, informēja Latvijas Pareizticīgo baznīcas preses sekretāre Oksana Dementjeva.

Daugavpils bīskaps Aleksandrs izteicis līdzjūtību ...

"Ar šo traģisko notikumu Kungs vēlreiz atgādina mums, ka vecāka gadagājuma cilvēkiem, vecākiem, vajadzētu mēģināt cik bieži vien iespējams būt kopā ar saviem bērniem. Ir jāvelta daudz lielāka uzmanība ģimeniskai audzināšanai. Jāiemāca bērniem atturīgs dzīvesveids un iemaņas darba dzīvei, audzinot bērnus ar mīlestību kristīgās dzīves tradīcijās," līdzjūtībā atgādinājis Aleksandrs.

Viņš aicina atcerēties Svētā Nisas Grigorija vārdus, ka nāve neizvēlas pēc vecuma, tai nav bail no dzīves plaukumā esošiem cilvēkiem un tai nav vara tikai par vecāka gadagājuma cilvēkiem. Rūpīgāk izturēsimies pret lielāko Dieva dāvanu - dzīvi, aicinājis Aleksandrs.

Bīskaps aizlūdz Dieva žēlastību par traģiski zaudēto jauniešu dvēselēm.

LETA jau ziņoja, Jaungada naktī Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem. Automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Visi braucēji zaudēja dzīvību. Viens no jauniešiem atradies automašīnas bagāžas nodalījumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate.

Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības, šorīt intervijā LNT rīta raidījumā "900 sekundes" teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.