112
2012. gada 7. janvāris, 23:47

Rīgā divas viltus sociālās darbinieces sirmgalvei nozagušas ap 1600 latu

Jauns.lv

Rīgā ceturtdien divas sievietes, uzdodoties par sociālajām darbiniecēm, kādai 89 gadus vecai sievietei nozagušas apmēram 1600 latu, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Krāpnieces vērsušās pie Nīcgales ielā dzīvojošās sirmgalves, paziņojot, ka ir sociālā dienesta darbinieces. Viņas sirmgalvei lūdza uzrādīt visus dzīvoklī esošos naudas līdzekļus. Kad kundze naudu parādīja, viena no sievietēm paziņoja, ka viņai slāpst un lūdza ūdens glāzi. Saimniece devās uz virtuvi, istabā atstājot naudu un abas sievietes nepieskatītas. Brīdi vēlāk, kad viena no sievietēm slāpes bija remdējusi, abas viešņas atvadījās un devās prom.

Vēlāk sirmgalve konstatējusi, ka viņas iekrājumi - 1500 eiro (apmēram 1054 lati) un 550 lati - pazuduši un par notikušo vērsusies policijā. Viņa gan nebija iegaumējusi abu viltvāržu pazīmes, kundze atcerējās vien to, ka viena bija aptuveni 1,75 metrus gara, bet otra īsāka.

Valsts policija aicina uzmanīties no krāpniecēm un nekad dzīvoklī nelaist iekšā nepazīstamas personas, kuras nevar pierādīt to, par ko uzdodas. Tāpat jaunāka gadagājuma cilvēki brīdināt savus gados vecākos līdzcilvēkus brīdināt par iespējamu krāpnieku aktivitātēm.

Sākts kriminālprocess par zādzību.

BNS