Politika
2012. gada 6. marts, 11:17

Repše būtu gatavs vēlreiz uzņemties premjera pienākumus

Jauns.lv

Ekspremjers un nesen izveidotās biedrības "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše būtu gatavs nākotnē atkal uzņemties valdības vadību, bet pašlaik par to vēl nevēlas domāt.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" uz jautājumu, vai viņš gribētu vēlreiz būt premjers, Repše atbildēja, ka "noteikti būtu gatavs uzņemties darbu, ja tāda situācija būtu un man to piedāvātu".

"Par to, vai tas būs tas pareizākais amats, kurā strādāt, rādīs nākotne. Tas šobrīd nav aktuāls jautājums. Mēs pašlaik nedomājam ne par amatiem, ne par citām tehniskām lietām," apgalvoja Repše.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kuras dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Repše bija valdības vadītājs no 2002.gada novembra līdz 2004.gada martam, vēlākos gados viņš pildīja arī aizsardzības ministra un finanšu ministra pienākumus.

BNS