Runā Rīga

Rīgas domē būs skatāma fotosafari izstāde „Tā mēs dzīvojam...”

Jauns.lv

No 16.līdz 30. martam Rīgas domē (Rātslaukums 1) būs apskatāma starptautiska fotoizstāde „Tā mēs dzīvojam...”, Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Rīgas domē būs skatāma fotosafari izstāde „Tā mēs ...

Izstāde tapusi Latvijas un Vācijas lauvu kustības (Lions Clubs International) sadarbības rezultātā. Fotoattēlu autori ir bērni no Latvijas, Igaunijas, Polijas un Vācijas.

Projekta ideja par fotosafari (ceļojumu ar fotokameru) pieder vācu fotogrāfam no Nauenas Lauvu kluba Vācijā Tomasam Dusterhoftam, kurš 2009. gadā sagādāja Liepājas Karostas pamatskolas skolniekiem vienreiz lietojamās fotokameras, un bērnu uzdevums bija nofotografēt raksturīgus notikumus viņu ikdienas dzīvē. Rezultātā ar Liepājas Lauvu kluba atbalstu tapa fotoizstāde „Liepāja bērnu acīm”, kas 2010. gadā tika eksponēta arī Vācijā un Somijā.

Pateicoties vācu Lauvu klubu iniciatīvai, projekts turpinājās. Vienreiz lietojamās fotokameras tika uzdāvinātas vairāku Centrālās un Austrumeiropas valstu pamatskolām. Bērni varēja doties katrs savā fotoceļojumā.

Izstādē Rīgas domē būs iespēja apskatīt fotoattēlu izlasi, ap 240 fotoattēlu, kas atspoguļo jaunās Eiropiešu paaudzes no Elbas krastiem līdz pat Somu jūras līcim skatu uz dzīvi.

Izstādes atklāšana notiks 16. martā plkst.15. 00.

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību