Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Runā Rīga

Notiek Rīgas koru skates

Jauns.lv

„Rīgas koru mēneša 2012” ietvaros Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiek ikgadējās Rīgas koru skates. Tajās kopumā piedalīsies 94 jauktie, senioru, sieviešu un vīru kori. Ieeja uz koru skatēm ir bez maksas, Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā

Notiek Rīgas koru skates...

Plānots, ka 24. martā sacentīsies jaukto koru grupas un 25. martā senioru koru grupa, kā arī sieviešu koru grupas. Savukārt 30. martā Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā koru koncertā – skatē dziedās Rīgas mazākumtautību koru grupa.

Koru programmās skanēs dziesmas no 2013. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koncerta repertuāra, kā arī dziesmas no sieviešu un vīru koru salidojuma. Būs dzirdamas Jāzepa Vītola „Gaismas pils”, „Upe un cilvēka dzīve”, kantāte „Ziemeļblāzma”, Ērika Ešenvalda „Dvēseles dziesma”, tautasdziesmas Ilonas Rupaines, Imanta Ramiņa, Ārija Šķepasta apdarē. Tāpat klausītājiem tiks piedāvātas Pētera Barisona, Bruno Skultes, Emīla Dārziņa, Jura Kulakova un citu komponistu kora dziesmas.

Dziedātāju sniegumu vērtēs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra žūrija, tajā skaitā koru virsdiriģenti - Romāns Vanags, Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, muzikoloģe Inta Pīrāga, komponists Uģis Prauliņš un Rīgas koru grupu virsdiriģenti - Ināra Freimane, Gints Ceplenieks, Ārijs Šķepasts, Ints Teterovskis, Kārlis Beinerts un Daiga Galeja.

Līdz ar dalību „Rīgas koru mēnesī 2012” galvaspilsētas kori uzsāk nopietnu gatavošanos nākamā gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koncertiem. „Rīgas koru mēnesis” šogad notiek jau astoto reizi. Ideja par šādu mēnesi  radās maestro Imantam Kokaram, savukārt pasākuma organizēšanu uzņēmās koncertorganizācija „Ave Sol”.

Papildinformācija: „Rīgas koru mēneša 2012” norises un skates rezultāti pieejami interneta vietnē: www.avesol.riga.lv

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību