Saeimas deputātiem nolaiž asinis. FOTO
Politika

Saeimas deputātiem nolaiž asinis. FOTO

Jauns.lv

Pie parlamenta ēkas specializētā asinsdonoru autobusā asinis ziedoja Saeimas deputāti un parlamenta darbinieki. Jau otro gadu asinis netika pieņemtas no šīs akcijas rīkotāja Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāja Vitālija Orlova.

Saeimas deputātiem nolaiž asinis. FOTO...
Asinis ziedo Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs.
Asinis ziedo Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs.

Jau par tradīciju kļuvis, ka īsi pirms Pasaules Veselības dienas 7. aprīlī pie Saeimas deputātiem un parlamenta darbiniekiem ierodas Valsts asinsdonoru centra autobuss, un parlamentārieši var ziedot asinis. Tā šodien laika posmā no pulksten 10 līdz 13 pie Saeimas nama ne viens vien deputāts, arī darbinieki un garāmgājēji piedalījās asins ziedošanas akcijā.

Kasjauns.lv novēroja, ka asins ziedošanā piedalījās dažādu Saeimas frakciju pārstāvji. Lielākā daļa no viņiem specializētajā autobusiņā kāpa bez acīmredzama uztraukuma, un no tā izkāpa paši uz savām kājām. Pirmais no tautas priekšstāvjiem, kurš ziedoja asinis, bija Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Klementjevs. Pēc asins ziedošanas deputāts kasjauns.lv sacīja: „Es biju viens no organizatoriem, kurš pirms sešiem gadiem rosināja šo tradīciju, ka reizi gadā uz Saeimu brauc Valsts asinsdonoru centra pārstāvji un deputāti var ziedot asinis. Ik gadu ziedoju asinis arī pats, jo vienkārši nevaru to nedarīt. Man ne reizi pēc asins nodošanas veselība nav sašķobījusies, jo es ievēroju visus mediķu ieteikumus, kā šādos gadījumos jārīkojas. Kas gan jāatzīst, dienā, kad nododu asinis, diezgan daudz ūdens jādzer, jo slāpst,” dzīvespriecīgs stāstīja Klementjevs.

Asins ziedošanas akcijā pie Saeimas nama vienīgā ķibele atgadījās ar pasākuma organizatoru, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāju, pēc tautības karēli Vitāliju Orlovu. „Jau otro gadu pēc kārtas man neizdodas nodot asinis. Tas nav saistīts ar to, ka esmu vienīgais karēlis Saeimā. Man pārbaudēs atkal konstatēja, ka ir pazemināts hemoglobīna saturs asinīs. Jau pagājušajā gadā no manis atteicās pieņemt asinis tieši šī paša iemesla dēļ. Es šogad pat it kā gatavojos asins ziedošanai, centos uzlabot hemoglobīna daudzumu asinīs, bet man tas nav izdevies. Nezinu, būs vēl vairāk gaļas jāēd, vēl kaut kas cits jādara, lai nākamgad nesanāktu līdzīgi,” kasjauns.lv sacīja Vitālijs Orlovs.