112
2012. gada 29. marts, 18:11

Priekuļu pagastā atkal izcēlies ugunsgrēks Jāņmuižas tehnikumā

Jauns.lv

Šodien ugunsnelaime atkal piemeklējusi Jāņmuižas tehnikumu Priekuļu novada Priekuļu pagastā. Jau 20.martā tur izcēlās ugunsgrēks dienesta viesnīcas tualetē, bet šodien dega izglītības iestādes ēkas bēniņi.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, informāciju par šodien notikušo ugunsgrēku Jāņmuižas tehnikumā ugunsdzēsēji saņēma plkst.12.27. Uz notikuma vietu nekavējoties steidzās ugunsdzēsēji no Cēsīm, Valmieras un Siguldas, kā arī Priekuļu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Ēkas bēniņos tika konstatēts piedūmojums. Kaut gan skolas gaiteņos tas nebija liels, pedagogi operatīvi bija evakuējuši tehnikuma audzēkņus no telpām. Aizdegšanās bija notikusi bēniņos - dega jumta konstrukcijas un siltinājums, kā arī griestu pārsegums desmit kvadrātmetru platībā.

No telpām, kas atrodas zem degošā jumta, tika iznesta interaktīvā tāfele, projektors un dators, bet mēbeles - apsegtas ar plēvēm, lai tās netiktu salietas dzēšanas laikā.

Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.13.20. Kā apgalvoja skolas vadība, bēniņu telpas bijušas slēgtas un neviens tur nevarējis iekļūt. Lietas apstākļus un ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.

Kā ziņots, arī 20.martā Jāņmuižas tehnikuma dienesta viesnīcā bija izcēlies ugunsgrēks - ēkas 4.stāvā tualetes telpās gruzdēja lupatas un papīri. Ar dūmiem saindējās pieci 15 līdz 21 gadu veci jaunieši. Toreiz ugunsdzēsēji neizslēdza iespēju, ka aizdegšanās notikusi no nenodzēsta izsmēķa.

LETA