Runā Rīga
2012. gada 3. aprīlis, 19:23

Finālspēlēs noskaidros “VEF Rīgas skolu superlīgas” čempionus

Jauns.lv

Ceturtdien, 5. aprīlī jau no plkst. 11.00 Sporta namā “Daugava” (Kr. Barona ielā 107) notiks “VEF Rīgas skolu superlīgas” trešās sezonas izšķirošās spēles gan zēnu, gan meiteņu komandām. Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, puišu finālspēli tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Par “VEF Rīgas skolu superlīgas” čempionu titulu zēnu komandām plkst. 17.00 Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas pret Rīgas Teikas vidusskolu. Savukārt pirms tam, plkst. 13.00 par kausu cīnīsies meiteņu komandas, kur spēkiem mērosies Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola un Rīgas 49. vidusskola. Šajā pašā dienā risināsies arī spēles par trešo vietu. Plkst. 11.00 meiteņu konkurencē sacentīsies Rīgas Valsts 1.ģimnāzija un Rīgas Imantas vidusskola, bet plkst. 15.00 zēnu komandas bronzas spēlē piedalīsies Rīgas Imantas vidusskola un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija.

Čempionāta kvalifikācijas sacensībās kopumā startēja Rīgas skolu 31 meiteņu un 59 zēnu komandas, bet tikai labākās vienības ieguva ceļazīmes uz otro posmu. Tajā startēja spēcīgākās astoņas meiteņu un 16 zēnu vienības. Savukārt ceturtdaļfināla un pusfināla spēlēs līdz 30. martam kļuva zināmas finālspēļu dalībnieces.

“VEF Rīgas skolu superlīga” ir vērienīgākais basketbola turnīrs Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem, kas šogad notiek jau trešo sezonu. Pērn par čempioniem zēnu konkurencē  kļuva Rīgas 49.vidusskolas basketbolisti, bet Rīgas 47.vidusskolas sportistes bija labākās no meiteņu komandām.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” čempionātu organizē basketbola kubs “VEF Rīga” sadarbībā ar Rīgas domi.

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību