Sabiedrība
2012. gada 21. aprīlis, 12:59

Reformu partijas valdē ievēlē Rinkēviču

Jauns.lv

Reformu partija (RP) sestdien kopsapulcē vakantajā partijas valdes locekļa amatā ievēlēja Edgaru Rinkēviču.

Uz šo amatu bija vēl četri kandidāti - Edmunds Demiters, kurš savu kandidatūru atsauca, kā arī Iveta Sietiņsone, Inga Vanaga un Pēteris Jānis Zārds, tomēr ārlietu ministra amatā esošais Rinkēvičs guva klātesošo delegātu lielāko atbalstu.

Šī vieta valdē atbrīvojās pērn, kad partiju pirms 11.Saeimas sanākšanas pameta parlamentā ievēlētais Klāvs Olšteins kopā ar vēl pieciem ZRP pārstāvjiem.

Rinkēvičs uzskata, ka Reformu partijā ir uzlabojama saziņa starp partijas valdi, frakciju un biedriem. Pārfrāzējot plašu rezonansi guvušo eksprezidenta Valda Zatlera publiski izteikto jautājumu - "kas es esmu?", Rinkēvičš teica, ka partijas biedriem jāspēj rast atbilde uz jautājumu, "kas mēs esam". Būtisks uzdevums būs spēt koordinēti sagatavoties pašvaldību vēlēšanām, balstoties uz vērtībām, kas paustas partijas programmā.

Sestdien kopsapulcē partijas valdē ievēlēti arī vairāki pārstāvji no reģionālajām nodaļām - Edmunds Jurēvics no Zemgales, Juris Viļums no Latgales, Romualds Ražuks no Vidzemes un Jānis Vilnītis no Kurzemes.

Partijas valdes priekšsēdētājs ir Valdis Zatlers. Valdē darbojas arī Ainis Dābols, Edmunds Sprūdžs, Jānis Ozoliņš, Reinis Tukišs, Rihards Kozlovskis, Sandra Sondore-Kukule, Sarma Freiberga, Viktors Makarovs, Vija Tirzmale un Ineta Kļaviņa.

BNS