Runā Rīga
2012. gada 26. aprīlis, 19:05

Pašvaldība izsolīs ēkas nomas tiesības bērnu dārza ierīkošanai

Jauns.lv

Rīgas domes Īpašuma departaments aicina uzņēmējus piedalīties mutiskā izsolē par pašvaldībai piederošas ēkas Maskavas ielā 256 nomas tiesību iegūšanu uz 25 gadiem pirmsskolas izglītības iestādes izveidošanai un darbības nodrošināšanai, Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kā informē Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, „Rīgas pilsētā jau vairākus gadus aktuāla problēma ir vietu trūkums bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs, arī neskatoties uz to, ka pašvaldība jau finansē vietas pirmsskolas grupās, kas darbojas privātajos bērnudārzos. Tādēļ šobrīd ļoti aktuāla ir jau esošo pirmsskolas izglītības iestāžu renovācija un sakārtošana atbilstoši normatīvos noteiktajām prasībām, ņemot vērā pašvaldības ierobežotos finanšu resursus, piesaistot partnerus no privātā sektora”.

Telpu nomas izsole notiks 2012.gada 03.maijā, plkst.13:00, Rīgā, Riharda Vāgnera ielā 5, Rīgas domes Īpašuma departamenta Īpašuma nodrošināšanas pārvaldē, bet pieteikumus tai var iesniegt līdz šīs pašas dienas rītam plkst. 9:00 .

Nomas maksa par bērnudārza ēkas nomu mēnesī noteikta 1,10 Ls /m2 (bez PVN) mēnesī līdz brīdim, kamēr nomnieks veiks ēkā ieguldījumus, to atjaunojot un savedot kārtībā. Pēc ieguldījumu veikšanas nomas maksa bērnu dārza ēkai tiek noteikta ne mazāka kā 0,10 Ls /m2, ņemot vērā faktiski veiktos ieguldījumus.

Izsoles noteikumi paredz, ka nomniekam 6 mēnešu laikā no nomas līguma spēkā stāšanās dienas ir pienākums atbilstoši normatīvo aktu prasībām izstrādāt nekustamā īpašuma sastāvā esošo ēku renovācijas vai rekonstrukcijas darbu ieceri un projektu, saskaņot minēto ieceri un projektu ar Rīgas domes Īpašuma departamentu un uzsākt būvdarbu izpildi, visa nekustamā īpašuma renovāciju vai rekonstrukciju pabeidzot ne vēlāk kā 18 mēnešus no līguma spēkā stāšanās dienas. Bērnu dārza ēkas pilna atjaunošanas vērtība noteikta 305527,54 latu bez PVN. Minimālā objektā veicamo ieguldījumu summa ir noteikta divi simti tūkstoši latu bez PVN apmērā. Nomniekam triju mēnešu laikā pēc ieguldījumu un būvdarbu pieņemšanas un nodošanas  akta parakstīšanas dienas, bet ne vēlāk kā divpadsmit mēnešus no nomas līguma spēkā stāšanās dienas, jāreģistrē Īpašumā pirmsskolas izglītības iestāde un jāiegūst pirmsskolas izglītības programmas realizācijas licence, kuras spēkā esamība jānodrošina visu līguma darbības laiku.

Izsolāmās ēkas nomas tiesību izsoles noteikumi publicēti arī Rīgas pilsētas pašvaldības portālā http://www.riga.lv . Tālrunis uzziņām saistībā ar izsoles norisi -  67012611.

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību