Runā Rīga
2012. gada 10. maijs, 20:46

Par "Depo" kontrolpaketes īpašnieku kļuvis "DMT Pluss"

Jauns.lv

Par būvmateriālu veikalu ķēdes SIA "Depo DIY" 75% kapitāldaļu īpašnieku kļuvusi SIA "DMT Pluss", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma mārketinga direktore Vineta Atvara.

Darījuma rezultātā dalību "Depo" beiguši līdzšinējie finanšu partneri "Byko Lettland ehf.", un investīciju kompānijas "BaltCap" pārvaldītie investīciju fondi "Baltic Investment Fund III C.V.", "Baltic Investment Fund III L.P.".

"DMT Pluss" piesaistījis jaunus finanšu partnerus - komandītsabiedrību "ABLV Private Equity Fund 2010", kurai tagad pieder 25% "Depo" daļu.

Darījuma summa ir konfidenciāla. Īpašnieki apstiprina, ka darījuma sadarbības partneris ir AS "SEB banka", taču nekādas papildu detaļas par to biznesa portālam "Nozare.lv" netika sniegtas. Pārpirkumu organizējusi investīciju baņķieru sabiedrība "IBS Prudentia".

Iepriekš "DMT Pluss" piederēja 28% "Depo DIY" daļu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ar 25,19% daļu ir Andris Kozlovskis, pa 19,94% daļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% daļu pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas uz pusēm pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai un "IBS Prudentia" partnerim Ģirtam Rungainim.

"Depo" apgrozījums pērn kāpis par 9,8% līdz 88,4 miljoniem latu.

LETA