Kultūra
2012. gada 14. maijs, 00:02

Anmary Baku lidostā sagaida ar ovācijām un ziediem

Jauns.lv

Dziedātāja Anmary sestdien ar savu komandu pirmā no visiem Eirovīzijas dalībvalstu pārstāvjiem ieradās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, tādēļ dziedātāju sagaidīja ar ovācijām un ziediem, pavēstīja Latvijas Televīzijas delegācijas vadītāja Eirovīzijā Zita Kaminska.

Anmary arī sniedza pirmo interviju Azerbaidžānas valsts televīzijā un saņēma dāvanā Eirovīzijas karogu. Anmary un pavadošās dziedātājas nodziedāja tautas dziesmu "Sari Gelin", kas Azerbaidžānā ir neoficiāla nacionālā himna, līdzīgi kā Latvijā "Pūt, vējiņi!".

Dziesma izraisīja milzīgas ovācijas - saskrēja gan lidostas darbinieki, gan policisti, taksisti, gan tuvumā esošo autobusu šoferi un citi cilvēki. Nākamie dalībvalstu konkursantu pārstāvji bikli stāvēja maliņā un gaidīja savu kārtu, jo Latvijas meitenes vēl ilgi bija uzmanības centrā. Tā ir laba zīme - ierasties pašiem pirmajiem, - uzskata Latvijas delegācijas pārstāvji.

Katrai delegācijai ir piešķirts 24 stundu lietošanā lielais autobuss, izrotāts ar Eirovīzijas simboliku un Latvijas karogu. Ceļš uz viesnīcu notika policijas eskorta pavadībā.

Jau ziņots, ka Latvijai vēl būs jāpacīnās par iekļūšanu Eirovīzijas finālā. Bez Latvijas pirmajā pusfinālā, kas notiks 22.maijā, piedalīsies arī Melnkalne, Islande, Rumānija, Albānija, Beļģija, Šveice, Somija, Grieķija, Moldova, Kipra, Austrija, Dānija, Krievija, Sanmarīno, Izraēla, Īrija un Ungārija. Latvija ir izlozējusi ceturto kārtas numuru.

Otrajā pusfinālā 24.maijā startēs Serbija, Maķedonija, Nīderlande, Malta, Baltkrievija, Portugāle, Ukraina, Bulgārija, Slovēnija, Horvātija, Zviedrija, Gruzija, Turcija, Igaunija, Slovākija, Norvēģija, Bosnija Hercegovina un Lietuva.

Eirovīzijas fināls gaidāms 26.maijā un tajā iekļūs pa desmit dziesmām no katra pusfināla. Sešas finālistes jau ir - Lielbritānija, Francija, Spānija, Itālija, Vācija, kā arī sā gada konkursa rīkotājvalsts - Azerbaidžāna.

Latvijas Televīzija demonstrēs abus pusfinālus un finālu.

BNS