Sabiedrība
2012. gada 19. maijs, 19:34

Krustpils virzienā tiks noteikti vilcienu kustības ātruma ierobežojumi

Jauns.lv

27.maijā stājoties spēkā jaunajam 2012./2013.gada pasažieru vilcienu kustības sarakstam, būtiskākās izmaiņas skars Krustpils virziena maršruta reisus, informēja AS "Pasažieru vilciens".

Izmaiņas saistītas ar otrā sliežu ceļa izbūvi iecirknī Skrīveri-Krustpils. Šī projekta ietvaros veicamo darbu laikā noteikti vilcienu kustības ātruma ierobežojumi, kuri ietekmēs visu minētajā iecirknī kursējošo vilcienu grafiku - par aptuveni 10-15 minūtēm palielināsies vilcienu atrašanās laiks ceļā, turklāt samazināta arī vilcienu kustības intensitāte.

Saskaņā ar dzelzceļa pasažieru pārvadājumu valsts pasūtījumu arī turpmāk pamatā ir saglabāts pašreizējais vilcienu saraksts, tomēr, ņemot vērā atsevišķos dzelzceļa posmos noteiktās kustības ātruma izmaiņas, nedaudz mainīti gandrīz visu maršrutu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu atiešanas un pienākšanas laiki, skaidro uzņēmumā.

Ņemot vērā pasažieru skaita palielināšanos vasaras sezonā, Jūrmalas un Saulkrastu virzienā arī šovasar AS "Pasažieru vilciens" iespēju robežās tiks norīkoti papildu elektrovilcieni.

Kā vasaras un rudens sezonas jauninājumu PV nosauc dīzeļvilciena maršruts Rīga-Madona-Cesvaine-Gulbene, kurš, sākot ar 19.maiju, kursēs katru sestdienu, no Rīgas stacijas atejot plkst.8.29.

LETA