Nacionālais teātris sezonu atklāj ar Ditas Lūriņas lieliski nospēlēto "Sievieti". FOTO
Svinīgi saposušies, Nacionālā teātra pirmizrādi "Sieviete" apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.
Kultūra
2016. gada 16. septembris, 12:22

Nacionālais teātris sezonu atklāj ar Ditas Lūriņas lieliski nospēlēto "Sievieti". FOTO

Jauns.lv

15. septembra vakarā prominences, tostarp prezidenta kundze Iveta Vējone, pulcējās Latvijas Nacionālajā teātrī, kur 98. sezona tika atklāta ar režisores Ināras Sluckas iestudēto Andreja Upīša „Sievieti”.

Svinīgi saposušies, pirmizrādi apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis, tostarp Rīgas mēra Nila Ušakova kundze Iveta Strautiņa-Ušakova, eksprezidents Guntis Ulmanis ar kundzi Ainu Ulmani, bijusī pirmā lēdija Lilita Zatlere ar jaunāko dēlu Kārli Zatleru, Maestro Raimonds Pauls ar kundzi Lanu Paulu, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ar meitu Regīnu Annu, miljonāru pāris Mārīte un Jānis Koli, šovmenis Valters Krauze un daudzi citi teātra mīļotāji. Kuplā pulkā pirmizrādi noskatījās un kolēģu sniegumu novērtēja arī Latvijas Nacionālā teātra aktieri.

Eksprezidents Guntis Ulmanis pēc pirmizrādes slavēja titullomas atveidotājas Ditas Lūriņas-Eglienas izcilo sniegumu.

Pēc izrādes daudzi viesi teica atzinīgus vārdus, jo īpaši slavēdami Ditas Lūriņas-Eglienas talantu. Arī eksprezidents Guntis Ulmanis atzina, ka tieši Ditas sniegums izrādē viņu sajūsminājis visvairāk. „Mana favorīte ir Dita Lūriņa, es tur vairs neko nevaru padarīt,” smaidot sacīja Ulmanis. Viņš gan piebilda, ka ne tik dikti paticis vīriešu lomu tēlotāju veikums. „Puiši, manuprāt, bija diezgan vāji. Protams, ka nevar salīdzināt ar Dumpi un Jakovļevu, kad viņi bija šādā vecumā,” sprieda eksprezidents. Citās domās bija Latvijas slavenākā teātra kritiķe Silvija Radzobe, kura par izrādes spilgtāko varoni viennozīmīgi atzina aktieri Ģirtu Liuziniku. „Viņš nospēlēja ļoti izjusti un patiesi,” Ģirta aktierspēli slavēja Radzobe.

 

Mežonīga savā atriebības kārē, valdzinoša un seksapīla – tāda galvenās varones Elzas tēlā izrādē „Sieviete” ir aktrise Dita Lūriņa-Egliena.

 

Pirmā lēdija Iveta Vējone uz pirmizrādi ieradās viena, bez laulātā drauga Raimonda Vējoņa.

Ināras Sluckas jauniestudējuma "Sieviete" pirmizrādes viesi

Jauniestudējumu „Sieviete” Latvijas Nacionālajā teātrī 2016. gada 15. septembrī apmeklēja daudzi sabiedrībā pazīstami ļaudis.

gallery icon
57

Kaisle un smeldze izrādē "Sieviete"

Spilgti mirkļi no Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējuma „Sieviete”.

gallery icon
39


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša, publicitātes foto (Kristaps Kalns)