Politika
2012. gada 4. jūnijs, 13:14

Rīgas mērs Nils Ušakovs praida norisi vērtē pozitīvi

Jauns.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs sestdien notikušā Baltijas praida, kurā piedalījās aptuveni 400 cilvēku, norisi vērtē pozitīvi. "Viens aizturētais, ja es nemaldos. No pašvaldības viedokļa labs rezultāts," teica Ušakovs.

Runājot par kārtības nodrošināšanu, Ušakovs uzsvēra, ka policijas darbinieki rīkojušies profesionāli, nevēloties komentēt, vai drošības pasākumi bija pārspīlēti. Viņš norādīja, ka šādos gadījumos vislabāk uzticēties profesionāļu viedoklim.

"To, kā tiek nodrošināta drošība, nosaka Valsts policija. Taču vai tur vajadzēja tik daudz policijas? Es labāk šajā situācijā uzticētos Valsts policijas profesionalitātei un viņu viedoklim," klāstīja Ušakovs.

Baltijas praida norises laikā novēroja, ka kārtības nodrošināšanā gājiena laikā bija iesaistīts daudz policijas darbinieku. Jau agri no rīta Vērmanes dārzs, kurā vēlāk beidzās gājiens, bija slēgts, pa to staigāja policija ar suņiem, un likumsargi dežurēja pie parka ieejām, kā arī uz ielām visa gājiena garumā. Baltijas praida dalībniekus no abām pusēm apsargāja policijas speciālo uzdevumu bataljona darbinieki.

Praida gājiens "Par cilvēktiesībām", kurā sestdien Rīgā devās aptuveni 400 cilvēku, beidzās bez starpgadījumiem.

Gājiena laikā tika aizturēts viens cilvēks, kurš alkohola reibumā bija mēģinājis gājiena dalībniekiem mest ar olu.

BNS