Mākslinieks Aigars Bikše pārstāv Latviju tradicionālajā Raumas biennālē
Aigara Bikšes darbs "Sarkanais slidkalniņš".
Kultūra
2012. gada 11. jūnijs, 12:38

Mākslinieks Aigars Bikše pārstāv Latviju tradicionālajā Raumas biennālē

Jauns.lv

Šogad Somijas pilsētā Raumā notiekošajā tradicionālajā laikmetīgās mākslas biennālē Latviju pārstāv mākslinieks Aigars Bikše ar darbu "Sarkanais slidkalniņš", informēja mākslinieka pārstāvji.

Darbs "Sarkanais slidkalniņš" tapis īpaši šai ekspozīcijai, un tas ir viena no Raumas biennālē šogad aktuālām variācijām par cilvēka dabas daudzšķautņainību.

Bikše savu darbu "Sarkanais slidkalniņš" radījis īpaši šai izstādei. Skulptūra veidota, imitējot guloša, ievainota kareivja figūru, kas pārtapusi par slidkalniņu bērniem.

14.Raumas laikmetīgās mākslas biennāle notiek no 9.jūnija līdz 9.septembrim. Organizatori šogad izvēlējušies risināt visnotaļ delikātu tēmu, aktualizējot idejas par cilvēka dabu, ļaujot māksliniekiem aplūkot mūsu iekšējā pasaulē to, kas veido cilvēcības dažādās šķautnes.

Bikše jau savos iepriekšējos darbos aplūkojis cilvēku kā sociāli konstruētu būtni, un, kā atzīmē mākslinieks, biennāles tēma bijusi lielisks pamats tālākai pētniecībai.

Līdzās Latvijas mākslinieka darbam skatāmi arī citi interesanti darbi, kurus radījuši mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un citām valstīm.

Raumas laikmetīgās mākslas biennāles pirmsākumi meklējami 1977.gadā, bet Baltijas jūras reģiona valstu māksliniekus tā apvieno kopš 1985.gada. Iepriekšējos gados Raumas biennālē Latviju pārstāvējuši tādi mākslinieki kā Ieva Iltnere, Aija Zariņa, Gints Gabrāns un citi.

LETA/Foto no Aigara Bikšes privātā arhīva