Inga Bite: "Frakcija vēlējās mani nomainīt, un es pakļāvos"
Reformu partijas deputāte Inga Bite.
Politika
2012. gada 18. jūnijs, 09:40

Inga Bite: "Frakcija vēlējās mani nomainīt, un es pakļāvos"

Jauns.lv

Reformu partijas deputāte Inga Bite atcelta no Saeimas priekšsēdētājas biedres amata, jo partijas frakcija uzskatīja, ka tās deputātu Inese Lībiņa-Egnere labāk varēs pildīt Saeimas priekšsēdētājas biedres pienākumus, un Bite šim frakcijas lēmumam ir pakļāvusies, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

«Kolēģiem teicu, ka savus pienākumus esmu centusies pildīt pēc labākās sirdsapziņas, bet frakcija vēlējās mani nomainīt Saeimas prezidijā, un es tam pakļāvos,» laikrakstam piektdien sacīja Bite, kuru pēc Reformu partijas iniciatīvas ceturtdien Saeima atsauca no Saeimas prezidija.

Iepriekš partijas pārstāvji vēstīja, ka Bite ir uzrakstījusi iesniegumu par atteikšanos no šiem pienākumiem, bet prezidijs tādu nebija saņēmis. Saeimas sēdē frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis sacīja, ka kolēģe ir kaut kur tālu aizbraukusi un acīmredzot aizmirsusi iesniegumu atstāt.

«Tas nav mans lēmums, un tāpēc iesniegumu nekad neesmu gatavojusies rakstīt, par to arī nekad nav bijusi runa. Tā kā frakcija vēlējās šo nomaiņu, necentos protestēt,» atzina Bite. Viņa nebija aizbraukusi nekur tālu, tikai atradās ārpus Rīgas. Vairākas dienas deputātes mobilais telefons bija izslēgts. Kā jauns cilvēks politikā viņa sakārusies ar procesiem, kas izraisa dažādas emocijas. Vienā brīdī ir bijusi arī doma, vai viņai ir vieta šajā partijā, tāpēc esot vajadzīgs laiks, lai emocijas noliktu malā, jo politiķe ir solījusi strādāt. Bite uzsvēra, ka nevēlas ne ar vienu strīdēties.

Jau vēstīts, ka Saeima 14.jūnijā atcēla no Saeimas priekšsēdētāja biedres amata Biti un ievēlēja tajā Lībiņu - Egneri. Iepriekš Bites atteikšanās no amata skaidrota ar ģimenes un personīgiem iemesliem. Bite atradīsies pēcdzemdību atvaļinājumā līdz 5.jūlijam, bet pēc tam atgriezīsies Saeimā un strādās kā deputāte partijas frakcijā, komisijās un apakškomisijās.

Lībiņa - Egnere pēc ievēlēšanas amatā žurnālistiem noraidīja minējumus, ka Reformu partijas frakcija būtu ierosinājusi Bites atsaukšanu arī pretēji viņas gribai, un uzsvēra, ka   Bite  iesniegumu par atkāpšanos nav uzrakstījusi tikai tehnisku iemeslu dēļ.

"Nekādu šaubu par to, ka tas ir viņas personīgais lēmums, nav," uzsvēra Lībiņa-Egnere.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA