Stiprinās Krimas un Rīgas divpusējās attiecības
Vizītes mērķis bija pārrunāt Krimas un Rīgas kopējās sadarbības perspektīvas.
Runā Rīga
2012. gada 20. jūnijs, 16:06

Stiprinās Krimas un Rīgas divpusējās attiecības

Jauns.lv

Šodien oficiālās vizītes laikā Krimas Autonomajā Republikā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) vadītāja Vita Jermoloviča tikās ar Krimas vicepremjeru Valēriju Paļčuku.

Tāpat vizītē, kuras mērķis bija pārrunāt Krimas un Rīgas kopējās sadarbības perspektīvas, ieradās Tūrisma ministrs Aleksandrs Lijevs.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, tikšanās laikā amatpersonas apliecināja interesi Krimas un Rīgas diplomātisko attiecību stiprināšanā un abpusējā sadarbībā. Krimas valdība informēja, ka šobrīd uzsākts nopietns darbs pie infrastruktūras un atpūtas bāžu sakārtošanas, kas ļaus tai kļūt par vēl pievilcīgāku ceļojuma galamērķi ārvalstu viesiem. Tajā pašā laikā vicepremjers norādīja, ka Krimas puse ar interesi raugās arī uz Rīgu tās daudzveidīgā un kvalitatīvā tūrisma piedāvājuma dēļ.

"Interesanta likās ideja sadarboties bērnu vasaras nometņu organizēšanā", uzsver A.Ameriks, atzīstot, ka, protams, Rīga šajā sadarbībā vairāk ieinteresēta veicināt Ukrainas tūristu pieaugumu Rīgā, kas pagaidām vēl ir neliels. Vizītes laikā Rīgas vicemēram paredzētas arī vairākas preses konferences un uzstāšanās  "Krima" radio, kas ir nacionālā raidorganizācija Krimas Autonomajā Republikā.

"Šobrīd ar Krimu Latvijā strādā ap 10 tūrisma aģentūras. Ceļojums uz šo post padomju valsti vienai personai nedēļā vidēji izmaksā ap 350 eiro", stāsta Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa. Arī viņai šo dienu laikā vēl paredzētas dažādas tikšanās ar Krimas tūroperatoriem un mediju pārstāvjiem, lai stāstītu par Rīgu un tūrisma iespējām Latvijā.

Tiekoties ar Krimas Tūrisma ministru Aleksandu Lijevu RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča prezentēja Rīgas tūrisma piedāvājumu un aktualitātes, kā arī stāstīja par Rīgas pieredzi zīmola Live Riga veidošanā, kas pēdējo gadu laikā veicinājis būtisku tūrisma skaita pieaugumu, tādējādi nodrošinot Rīgai iespēju oficiāli atgriezties pasaules tūrisma kartē.

"Krimas pussala jau izsenis bijis pieprasīts kūrortu, sanatoriju vieta, ko savulaik kā ceļojuma mērķi bija iecienījuši atpūtnieki no visas bijušās Padomju Savienības. Šobrīd tūrisma ziņā Rīga ir soli priekšā Krimai un šī ir reize, kad mēs varam dalīties pieredzē un savās zināšanās", saka Vita Jermoloviča.

Ārvalstu vizīte Krimas Autonomajā Republikā ilgs līdz piektdienai, 22.jūnijam.

Kasjauns.lv/ publicitātes foto

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību